آموزش سئو

همه چیز درباره‌ی الگوریتم پنگوئن گوگل

الگوریتم پنگوئن که به نام گوگل پنگوئن هم شناخته می‌شود، نام الگوریتمی است که در 24 آوریل سال 2012 میلادی توسط شرکت گوگل معرفی گردید. در این مطلب از بخش آموزش سئو وب‌سایت ابوالفضل دانش به تمامی جوانب الگوریتم پنگوئن خواهیم پرداخت.

الگوریتم پنگوئن (Penguin) اسم رمزی1 برای به روز رسانی یک الگوریتم گوگل است. هدف از این به روز رسانی کاهش رتبه‌ی وب‌سایت‌هایی که قوانین گوگل را از طریق استفاده از تکنیک‌های کلاه سیاه سئو2 زیر پا می‌گذارند تعریف شده است. این تکنیک‌ها غالباً در افزایش مصنوعی رتبه‌ی یک صفحه در نتایج جستجو از طریق دستکاری تعداد لینک‌ها به آن صفحه کاربرد دارند.

به بیان ساده تر، الگوریتم پنگوئن به مبارزه با وب‌سایت‌هایی می‌پردازد که از طریق روش‌های اسپم مانند پرکردن صفحه با کلیدواژه و یا لینک سازی سعی در کسب رتبه‌ی بالاتر در صفحه‌ی نتایج جستجو دارند. در حقیقت مورد هدف الگوریتم پنگوئن وب‌سایت‌هایی است که اسپم به نظر برسند.

الگوریتم پنگوئن

تأثیر بر نتایج جستجو

بر اساس تخمینی که گوگل زده است، پنگوئن بر حدود 3 درصد کلمات سرچ در انگلیسی، 3 درصد در زبان‌هایی مانند آلمانی، چینی و عربی تأثیرگذار است. در تاریخ 25 مه سال 2012 میلادی، گوگل از نسخه‌ی جدیدتر پنگوئن به نام پنگوئن 1.1. رونمایی کرد. به گفته‌ی “مت کاتز”3، این نسخه قرار بود بر یک دهم جستجوهای انگلیسی تأثیرگذار باشد. تمرکز این به روز رسانی، جریمه‌ی وب‌سایت‌هایی بود که از طریق تکنیک‌های دستکاری اقدام به کسب رتبه‌ی بالاتر در صفحه‌ی نتایج جستجو می‌کردند.

قبل از الگوریتم پنگوئن، وب‌سایت‌ها غالباً به استفاده از تکنیک‌های منفی در لینک سازی به منظور جذب ترافیک و کسب رتبه‌ی بالاتر می‌پرداختند. ورود پنگوئن به میدان به معنی کلیدی شدن محتوا بود؛ وب‌سایت‌ها با محتوای ارزشمند شناخته می‌شدند، آن‌هایی نیز که محتوای اسپم داشتند جریمه می‌شدند و یا در بهترین حالت هیچ تغییری در رتبه بندیشان اعمال نمی‌شد. در عملکرد الگوریتم‌هایی مانند پاندا و پنگوئن، وب‌سایت‌های زیادی برای کلیدواژه‌های به خصوص، رتبه بندی خود در صفحه‌ی نتایج جستجو را از دست دادند. همه چیز درباره‌ی الگوریتم پاندا را می‌توانید با کلیک بر روی لینک مطالعه نمایید.

به روز رسانی‌های الگوریتم پنگوئن

پنگوئن 3 در 5 اکتبر سال 2012 میلادی معرفی شد و بر 3/0 درصد جستجوها تأثیر گذاشت. پنگوئن 4 که با نام پنگوئن 2.0 نیز شناخته می‌شد، در تاریخ 22 مه 2013 به بازار آمد و بر 3/2 درصد جستجوها تأثیرگذار بود. در تاریخ 4 اکتبر سال 2013 نیز پنگوئن 5 که با پنگوئن 2.1 نیز نامیده می‌شد بر حدود 1 درصد از جستجوها مؤثر واقع شد.

پنگوئن 4.0 (هفتمین به روز رسانی)

در بیست و سوم اکتبر سال 2016 میلادی گوگل اعلام کرد که از این به بعد پنگوئن بخشی از الگوریتم اصلی است، به این معنی که در real time به روز رسانی می‌شود. به علاوه دیگر هیچ اعلانی برای به روز رسانی‌های پنگوئن در آینده انجام نخواهد شد. در طول سالیان گذشته، وب مسترها مجبور بودند برای رهایی از جریمه‌ی پنگوئن منتظر به روز رسانی آن باشند. همچنین پنگوئن 4.0 بر اساس URL 4بر وب‌سایت‌ها اثرگذار است که از این نظر بر خلاف نسخه‌های قبلی خودش است. جنبه‌ی مهم دیگری که این نسخه از پنگوئن را کاملاً متمایز می‌کند، عملکرد آن هنگام یافتن لینک‌های بد است. پنگوئن 4.0 در زمان یافتن یک لینک بد وب‌سایت را تنزل نمی‌دهد بلکه به جای این کار، لینک‌ها را در نظر نگرفته و در واقع به حساب نمی‌آورد. در این حالت آن لینک و یا لینک‌ها هیچ تأثیری در بهبود رتبه‌ی وب‌سایت نخواهند داشت.

فرم بازخورد گوگل پنگوئن

با فاصله‌ی زمانی کمی از به روز رسانی الگوریتم پنگوئن، گوگل یک فرم بازخورد آماده کرد، این فرم برای دو گروه از افراد طراحی شده بود: آن‌هایی که مایل به گزارش وب اسپمی هستند که حتی بعد از تغییرات الگوریتم جستجو رتبه‌ی بالایی را به خود اختصاص داده است و گروه دوم افرادی که فکر می‌کنند وب‌سایت آن‌ها ناعادلانه بعد از به روز رسانی جریمه شده است. گوگل همچنین فرم درخواست تجدید نظری را به عنوان بخشی از پروسه‌ی رفع جریمه در اختیار افراد قرار داده است.

جریمه‌ توسط الگوریتم پنگوئن

آیا وب‌سایت من جریمه شده است؟ بهترین گزینه برای یافتن پاسخ این خواهد بود: برای مثال که به روز رسانی در 24 آوریل انجام شده باشد، به ترافیک جستجو محور وب‌سایت خود بلافاصله بعد از آن تاریخ نگاه کنید. آیا کاهش چشمگیری نسبت به یک یا دو روز قبل در آن می‌بینید؟ اگر اینگونه است باید گفت احتمالاً توسط پنگوئن جریمه شده اید. از طرف دیگر اگر افزایش ترافیک را ملاحظه می‌کنید شاید این الگوریتم به شما پاداش داده است و در نهایت اگر تغییر محسوسی نمی‌بینید به روز رسانی الگوریتم هیچ تأثیری بر وب‌سایت شما نداشته است.

در ژانویه‌ی سال 2015 میلادی، گوگل اعلام کرد که رفع جریمه‌ی پنگوئن کار آسانی است و به راحتی با ساختن چند لینک خوب از بین خواهد رفت. پروسه به طور معمول از این قرار است: حذف لینک‌های بد و پر کردن فرم درخواست تجدید نظر.

بنابراین اگر وب‌سایت شما توسط پنگوئن جریمه شد، لازم است به سرعت موارد نقض قانون اصلاح شوند. اولین اتفاقی که پس از جریمه شدن پیش می‌آید کاهش رؤیت پذیری وب‌سایت، سپس کاهش ترافیک و در نهایت نرخ تبدیل‌هاست. وب‌سایتی که دیگر کسی نتواند آن‌را بیاید به چه دردی می‌خورد؟!

خوشبختانه برای رفع جریمه گام‌هایی وجود دارند، اگرچه ممکن است هفته‌ها و یا در بعضی موارد حتی ماه‌ها به طول انجامد. هر چه زودتر در جهت جبران برآیید، زودتر نتیجه خواهید گرفت. از آن‌جایی که پنگوئن اسپم را هدف می‌گیرد، بایستی به حذف هر نوع اسپمی که در وب‌سایتتان موجود است بپردازید. گاهی گوگل در مورد محتوای اسپم وب‌سایت شما پیغامی را ارسال می‌نماید. طبیعتاً صحیح‌ترین عملکرد حذف هر موردی است که گوکل آن‌را به عنوان اسپم می‌شناسد. اگر به نظر خودتان هیچ اسپمی وجود ندارد و مطمئن هستید که پنگوئن شما را جریمه کرده است، بنابراین به حذف اسپم گونه‌ها (مواردی که شبیه به اسپم هستند) بپردازید.

الگوریتم پنگوئن

بک لینک‌هایی که برای وب‌سایت شما بد تلقی می‌گردند

همانطور که گفته شد لینک‌های بی کیفیت ممکن است منجر به جریمه شوند. بک لینک‌هایی که در ادامه آمده است تهدیدهایی بالقوه برای وب‌سایت شما تلقی می‌گردند:

  • وب‌سایت‌هایی که جریمه و یا از طریق گوگل ممنوع شده اند – اگر از وب‌سایت‌هایی که قوانین گوگل را زیر پا گذاشته اند بک لینک دارید، لازم است آن‌ها را حذف کنید.
  • وب‌سایت‌هایی با محتوای تکراری – این گونه وب‌سایت‌ها غالباً بی کیفیت هستند و نبایست از آن‌ها لینکی بگیرید.
  • وب‌سایت‌هایی که غیر مرتبط با زمینه‌ی کسب و کار و فعالیت شما هستند – گوگل به مرتبط بودن ارزش زیادی می‌دهد. داشتن لینک از وب‌سایت‌هایی که کاملاً بی ربط باشند همانند یک زنگ هشدار به حساب می‌آید.
  • وب‌سایت‌هایی با محتوای ضعیف
  • رپورتاژ آگهی‌ها – گوگل بر ضد محتواهای اسپانسردار با هدف افزایش رتبه است.
  • و در نهایت هر وب‌سایتی که محتوای اسپم و یا تبلیغات بیش از حد داشته باشد.

قدم به قدم در رفع جریمه‌ی الگوریتم پنگوئن

در مطالبی که ذکر شد به طور خلاصه اشاره کردیم که در صورتی که توسط پنگوئن جریمه شدید چه کارهایی انجام دهید. در ادامه به قدم‌های مربوط به این موضوع خواهیم پرداخت.

  1. لیستی از تمامی بک لینک‌ ها تهیه نمایید. ابزارهای فراوانی در جهت ایجاد این لیست وجود دارند، مانند ابزارهای گوگل وب مستر. ایجاد این لیست توسط یک ابزار و همینطور توسط خودتان می‌تواند ایده‌ی خوبی باشد. این کار به شما کمک می‌کند لیست بک لینک‌های شما همیشه سازمان دهی شده باشد.
  2. کیفیت تمامی لینک‌ها را آنالیز کنید. دلیل احتمالی جریمه شدن توسط الگوریتم پنگوئن می‌تواند وجود تعداد زیادی لینک‌های غیرطبیعی و بی کیفیتی باشد که به وب‌سایت شما ارجاع داده شده است. اما این موضوع به معنی بدی تمامی لینک‌های شما نیست. بستگی به شما دارد که کدام لینک را در گروه اسپم‌ها قرار دهید. بنابراین بهتر است دوباره تمامی لینک‌ها را بررسی کرده و لیستی شامل سه گروه بسازید: خوب، قطعاً بد، نیاز به بررسی مجدد. با این کار خواهید توانست سرعت خود را بهبود بخشیده و از تصمیمات عجولانه در مورد یک لینک جلوگیری کنید.
  3. لینک‌هایی که مایل به حذف آن‌ها هستید را دنبال کنید. حتماً لیستی از لینک‌هایی که مایل به نگه داشتن و لینک‌هایی که مایل به حذف آن‌ها هستید در اکسل ایجاد کنید. کیفیت لینک‌های موجود با گذر زمان ممکن است تغییر کند، بنابراین داشتن یک لیست از تمامی لینک‌ها و ارجاع به آن‌ها در صورت لزوم ایده‌ی بسیار خوبی در جهت حصول اطمینان از در اختیار داشتن یک لیست صحیح است.
  4. با وب مسترها صحبت کنید. به محض اینکه متوجه شدید کدام یک از لینک‌ها باید حذف شوند، مجبورید اقدام به حذف آن‌ها کنید.بهترین راه برای انجام این کار درخواست از وب مسترها برای حذف لینک‌های مورد نظر است. درخواست برای حذف لینک درخواستی کاملاً معمول است.

زمانی که از جریمه‌ی پنگوئن رهایی یافتید، بایستی مطمئن شوید که یکبار دیگر جریمه نخواهید شد. حتماً از قوانین مربوطه پیروی کنید.

پاورقی‌ها

  1. Codename
  2. کلاه سیاه و یا Spamdexing که به معنای هرزآگهی است، گونه‌ی جدیدی از تبلیغات اینترنتی می‌باشد که بر اساس فناوری‌های موتورهای جستجو به نمایش آگهی‌های نادرست و ناهماهنگ با واژه‌های جستجو شده می‌پردازد.
  3. مت کاتز (Matt Cutts) متولد سال 1973 میلادی و مهندس نرم افزار آمریکایی است.
  4. URL و یا همان Uniform Resource Locator آدرس یک وب‌سایت در مرورگر است.

0/5 ( 0 نظر )

متخصص سئو و پرفورمنس مارکتینگ

نوشتن یک دیدگاه