بازاریابی

مقایسه‌ی بازاریابی سنتی و بازاریابی دیجیتال

بازاریابی دیجیتال و یا همان آنلاین، واژه‌ی نسبتاً جوانی است که در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه و محبوبیت قرار گرفته است. در مطالب گذشته به بررسی بازاریابی دیجیتال از جنبه‌های مختلف پرداختیم و در مورد اینکه بازاریاب دیجیتال چه کسی است نیز صحبت کردیم. در این مقاله از وب‌سایت ابوالفضل دانش سعی داریم به مقایسه‌ی بازاریابی دیجیتال و سنتی بپردازیم. اما برای نیل به این هدف ابتدا لازم است کمی در مورد بازاریابی سنتی بیشتر بدانیم.

بازاریابی سنتی

بازاریابی سنتی (Traditional Marketing) دسته بندی بزرگی از انواع زیادی از تبلیغات و بازاریابی را شامل می‌شود. در واقع بازاریابی سنتی، نوع شناخته شده تری از بازاریابی و تبلیغات ملموس‌تر را در بر می‌گیرد. اغلب استراتژی‌های بازاریابی سنتی در یکی از گروه‌های زیر قرار می‌گیرند:

  • Print
  • Broadcast
  • Direct mail
  • Telephone

مقایسه بازاریابی سنتی و بازاریابی دیجیتال4

تبلیغات چاپی (print) قدیمی‌ترین نوع تبلیغات در بازاریابی سنتی محسوب می‌شود. در حقیقت این استراتژی از عهد باستان، زمانی که مصریان پیام‌ها و پوسترهای دیواری روی پاپیروس را ابداع کردند مورد استفاده بوده است. امروزه تبلیغات چاپی معمولاً به فضاهای تبلیغاتی موجود در روزنامه‌ها، مجلات، خبرنامه‌ها و و یا هر نوع محتوای چاپی دیگری که به منظور توزیع بین مردم چاپ شود اشاره می‌کند.

بازاریابی پخش (Broadcast Marketing) تبلیغات رادیو و تلویزیون را شامل می‌شود. تبلیغات رادیویی از دهه‌ی 1900 رایج بوده است. جالب است بدانید اولین تبلیغ پخش شده‌ی رادیویی در دوم نوامبر سال 1920 به صورت زنده پخش شد. در مرحله‌ی بعد، تبلیغات تلویزیونی اولین بار در سال 1941 به میدان آمد.

Direct mail به ارسال تمامی موارد چاپی مانند کارت پستال، بروشور، نامه، کاتالوگ و تراکت از طریق صندوق پستی مخاطبان گفته می‌شود.

و در نهایت بازاریابی از طریق تلفن (Telephone) اغلب تماس‌های تلفنی که با هدف رساندن پیام فروش به مشتریان احتمالی و جذب آن‌ها باشد را در بر می‌گیرد. می‌توان گفت این نوع از بازاریابی در دنیای مدرن امروزی و با حضور بسیاری از بازاریاب‌های تلفنی که از تاکتیک‌های اغلب ناخوشایند بهره می‌برند، به نوعی بحث برانگیز شده است.

مزایا و معایب بازاریابی سنتی

به دلیل قدمت بازاریابی سنتی می‌توان گفت مردم به نوعی به آن عادت کرده اند. یافتن بخش آگهی‌ها در روزنامه‌ها و مجلات، و یا خواندن بیلبوردها هنوز هم برای برخی از افراد به نحوی فعالیتی خوشایند محسوب می‌شود. شاید بتوان گفت عمده ترین مزیت بازاریابی سنتی سهولت دریافت آن توسط مخاطبان محلی است.

 در قطب دیگر اگر بخواهیم معایب این نوع از بازاریابی را بیشتر بررسی کنیم باید بگوییم تعداد آن‌ها کم نیست. از جمله معایب بازاریابی سنتی می‌توان به هزینه بر بودن تبلیغات رادیویی و تلویزیونی، عدم توانایی در اندازه گیری نتایج بازاریابی و تعامل پایین بین بازاریاب و مشتری اشاره کرد که البته مورد آخر، از جانب متخصصان به عنوان بزرگ‌ترین ایراد بازاریابی سنتی معرفی می‌گردد.

امروزه بازاریابی دیجیتال به عنوان رقیبی جدی برای بازاریابی سنتی شناخته می‌شود و می‌توان گفت تا حدود زیادی توجهات را به خود جلب کرده است. بازاریابی دیجیتال مقرون به صرفه است و طبق آمار نتایج بهتری از تبلیغات را به ارمغان خواهد آورد. بد نیست نگاه کوتاهی به مفهوم بازاریابی دیجتال نیز داشته باشیم.

بازاریابی دیجیتال

بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing) به روشی از بازاریابی محصولات و یا خدمات با استفاده از تکنولوژی‌های دیجیتال، عمدتاً در اینترنت و همینطور تلفن همراه و دیگر واسطه‌های دیجیتال گفته می‌شود. بازاریابی در حقیقت ارتباط با مشتریان در مکان مناسب و زمان مناسب است. این موضوع به معنای آن است که لازم است آن‌ها را جایی ملاقات کنید که بیشترین زمانشان را در آن می‌گذرانند، یعنی اینترنت. توسعه‌ی بازاریابی دیجیتال از دهه‌ی 1990 و 2000، روش استفاده‌ی برندها و کسب و کارها از تکنولوژی به منظور بازاریابی را تغییر داده است.

مقایسه بازاریابی سنتی و بازاریابی دیجیتال1

از آنجایی که طبق آمار تعداد افرادی که آنلاین خرید می‌کنند، آنلاین بازی می‌کنند و یا حتی آنلاین کار می‌کنند در حال افزایش است، جای هیچ تعجبی نیست که اکثر کمپانی‌ها در تمامی نقاط جهان بازاریابی دیجیتال را  در صدر اولویت‌های بازاریابی خود قرار داده اند. از ایجاد یک رابطه در ذهن مشتری تا ساخت یک برند سودآور، کمپانی‌ها، سازمان‌ها و کسب و کارها شروع به سرمایه گذاری‌های کلان بر بازاریابی دیجیتال نموده اند.

مقایسه‌ی بازاریابی دیجیتال و بازاریابی سنتی

از زمانی که در سال 1941 برای اولین بار یک آگهی تبلیغاتی از تلویزیون پخش شد، تا به امروز مورد هجوم تبلیغاتی از این دست از هر کانال ممکن بوده ایم. رادیو، تلویزیون، تبلیغات چاپی و حتی فیلم‌ها، همگی واسطه‌هایی ایده آل برای تبلیغ کنندگان بوده اند تا از طریق آن‌ها بتوانند خدمات و یا محصولات خود را بازاریابی نمایند. احتمالاً ما به اندازه‌ی کافی خوش شانس هستیم تا امکان دیگری به نام واسطه‌های دیجیتال را برای تبلیغات داشته باشیم.

مقایسه بازاریابی سنتی و بازاریابی دیجیتال3

لازم به ذکر است بازاریابی دیجیتال نباید به عنوان کانالی برای تبلیغات شناخته شود. در واقع بازاریابی دیجیتال فرصت‌های بسیار زیادی برای بازاریابی را در بر گرفته است، به عنوان مثال، وبلاگ نویسی، تلفن همراه، رسانه‌های اجتماعی، بازاریابی از طریق ایمیل، بازاریابی از طریق موتورهای جستجو1 و مواردی بیشتر.

 جالب است بدانید در سال 2017 تبلیغات تلویزیونی در حدود 72 میلیارد دلار و یا 36 درصد و تبلیغات دیجیتال در حدود 78 میلیارد دلار و یا 39 درصد از مجموع سرمایه گذاری‌های رسانه ای در آمریکا را به خود اختصاص دادند. بیش از یک سوم افراد متخصص در زمینه‌ی بازاریابی باور دارند تا پنج سال آینده سهم بازاریابی دیجیتال به 75 درصد در مجموع خواهد رسید. بنابراین درک این موضوع که چه عاملی “دیجیتال” را تا این حد ضروری ساخته به عنوان اولین قدم در کسب موفقیت در عصر دیجیتال به شمار می‌رود.

  • ارزش در مقایسه با تبلیغات

اولین تفاوت بین بازاریابی دیجیتال و بازاریابی سنتی این است که تمامی بازاریاب‌های دیجیتال سعی بر ارزش نهادن به مشتریان از طریق بازاریابی محتوا و راه حل‌های دیگر می‌نمایند. پیشنهاد می‌کنیم هر آنچه از بازاریابی محتوا باید بدانید را با کلیک بر روی لینک مطالعه کنید. بازاریاب‌های سنتی به طور معمول بر افزایش فروش از طریق تبلیغات خود و نه ارزhttps://abolfazldanesh.com/digital-marketing/ش نهادن تمرکز می‌کنند. بسیار خوب، اما این ارزش نهادن حقیقتاً چه طور تعریف می‌شود؟

یک سوم افراد در جهان به طور منظم از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، همین موضوع رسانه‌ها را به ابزاری قدرتمند برای ارتباط با بازار هدف تبدیل می‌کند. بازاریاب رسانه‌های اجتماعی با بهره گیری از آنالیتکس2، موارد مورد علاقه و مورد اهمیت مشتریان را یافته و با پیام‌های اطلاع رسانی و یا حتی سرگرم کردن مشتریان، به آن‌ها ارج می‌نهد. این موضوع نه تنها باعث ایجاد حس ارزشمندی، بلکه اعتماد و احتمالاً یافتن مشتریان دائمی خواهد شد. ایجاد یک ارتباط واقعی و ارزشمند بین کسب و کار و مشتری، چیزی است که یک تبلیغ رادیو و تلویزیونی قادر به انجام آن نخواهد بود.

  • ارتباط

یک کسب و کار خوب بر این موضوع واقف است که نظرات افراد دهان به دهان می‌چرخند و غالباً به عنوان عاملی انگیزه بخش در رفتار خرید مشتریان شناخته می‌شوند. به لطف شبکه‌های اجتماعی و بخش مرور نظرات در موتورهای جستجو، امروزه مشتریان راه‌های فراوانی برای به اشتراک گذاری تجربیات و نظراتشان با دیگر افراد دارند. با در نظر گرفتن این نکته باید گفت بازاریابی دیجیتال امکان ارتباطی دو طرفه به منظور گرفتن بازخورد و ساختن ارتباط را ممکن می‌کند. این در حالیست که بازاریابی سنتی ارتباطی یک طرفه است؛ فقط محصول، خدمات و یا هر چیز دیگر را نشان می‌دهد و تمام! به خاطر داشته باشید زمانی که با مشتریان ارتباط برقرار می‌کنید و اطلاعات و راه حل‌هایی بر اساس نیازشان به آن‌ها ارائه می‌نمایید، عملاً این آن‌ها هستند که برای شما بازاریابی خواهند کرد.

  • بازار هدف

زمانی که تبلیغی در رادیو و یا تلویزیون را خریداری می‌کنید، نمی‌توانید تضمین کنید که بازار هدف کسب و کار شما به تبلیغ شما گوش خواهند کرد و یا آن‌را تماشا خواهند نمود. اما با هدف گیری مخاطبان درست از طریق روش‌های مورد استفاده در بازاریابی دیجیتال، خواهید توانست جمع وسیعی از مخاطبان هدف خود را خلق کنید. حتی با استفاده از بازاریابی از طریق موتورهای جستجو مانند گوگل قادر خواهید بود افرادی را جمع آوری کنید که دقیقاً به دنبال چیزی هستند که شما ارائه می‌کنید. در واقع بازاریابی دیجیتال با بهره گیری از آنالیتکس و معیارهای دقیق درباره‌ی کسب و کار شما، حدس و گمانه زنی‌ها را از بین خواهد برد.

کدام بهتر است، بازاریابی سنتی یا بازاریابی دیجیتال؟

زمانی که صحبت از بازگشت سرمایه3 به میان می‌آید، می‌توان گفت بازاریابی سنتی بسیار ناکارآمد عمل خواهد کرد. بازاریابی دیجیتال نه تنها میزان بازگشت سرمایه‌ی شما را دنبال می‌کند، بلکه با قابلیت‌های تحلیلی فراوانش، امکان افزایش این نرخ را فراهم می‌آورد.

مقایسه بازاریابی سنتی و بازاریابی دیجیتال2

امکان آگاهی به چیزی که هزینه کرده اید و چیزی که در عوض دریافت نموده اید، مزیت اصلی بازاریابی دیجیتال نسبت به بازاریابی سنتی محسوب می‌شود. تعداد افرادی که هر روز از اینترنت برای موسیقی، فیلم و اخبار استفاده می‌کنند به طرز چشمگیری در حال رشد است. بنابراین با توسعه‌ی استفاده از اینترنت و افزایش تمایل افراد به استفاده از ابزارهای دیجیتال، این سؤال مطرح می‌گردد: آیا بازاریابی سنتی دیگر به عنوان روشی ارزشمند و کارآمد شناخته می‌شود؟

پاورقی‌ها

  1. بازاریابی موتور جستجو و یا Search Engine Marketing، یکی از روش‌های بازاریابی دیجیتال است که در آن می‌توان با پرداخت هزینه، در صفحه‌ی نتایج موتورهای جستجو بیشتر دیده شد.
  2. گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یک سرویس رایگان گوگل است که آمار بازدیدکنندگان از یک وب‌سایت را نشان می‌دهد. این سیستم امکان تجزیه و تحلیل ورودی‌ها، صفحات ورودی دهنده، کاربران وارد شده به یک وب‌سایت، فعالیت‌های کاربران، زمان حضور آن‌ها و … را ارائه می‌نماید.
  3. Return On Investment که به اختصار ROI خوانده می‌شود، معیاری است برای ارزیابی میزان کارآمدی و سودآوری یک کسب و کار. ROI در حقیقت درصد سود نسبت به سرمایه گذاری اولیه است.
0/5 ( 0 نظر )

متخصص سئو و پرفورمنس مارکتینگ

2 دیدگاه

  1. یکی از دلایلی که من دیجیتال مارکتینگ رو ترجیح می دم قابل اندازه گیری بودنشه ! مخصوصا برای ما که استارتاپ هستیم خیلی مهمه که بتونیم بابت هزینه های بازاریابی گزارشی از دست آوردها داشته باشیم و به سرمایه گذار ارائه کنیم .
    مدت هاست برای جذب کاربر جدید از ادوردز استفاده می کنیم و این باعث شده هزینه تمام شده هر مشتری رو از طریق گوگل آنالیتکس به راحتی حساب کنیم .

  2. هر دو باید به گونه ای عمکرد داشته باشند مقیاس های لازم را در چنگ خود بگیرند و بتوانند بر بازر مسلط باشند تا سهم بالایی را در بر بگیرد و آن هم بسته ب دانش و توانمندی است که فرد در انجام امورات اعمال می کند

نوشتن یک دیدگاه