آموزش سئو

شرح وظایف مدیر ارشد سئو

در مطالب گذشته در مورد بهینه سازی وب‌سایت برای موتورهای جستجو و یا همان سئو مباحث زیادی داشتیم. به اینکه سئو چیست و چرا در دنیای دیجیتال امروزی تا به این حد لازم به شمار می‌رود پرداختیم. همینطور در مورد وظایف مشاور سئو صحبت کردیم. این مقاله از وب‌سایت ابوالفضل دانش به مدیر ارشد سئو و شرح وظایف فرد در این شغل اختصاص دارد، اما قبل از آن به توضیح مختصری در مورد سئو خواهیم پرداخت.

SEO (سئو) که از حروف ابتدایی کلمات در عبارت “Search Engine Optimization” گرفته شده است، مفهومی است که در مورد علم بهینه سازی وب‌سایت برای موتورهای جستجو استفاده می‌گردد. در واقع سئو به هر اقدامی گفته می‌شود که توسط افراد برای بالابردن رتبه‌ی وب‌سایت در موتورهای جستجوگر مانند گوگل انجام می‌شود. سئو به رشد بازدید در جستجوهای طبیعی1 (organic search) تمرکز دارد. سئو عناصر تکنیکی و خلاقانه که در بهبود رتبه، ترافیک و افزایش آگاهی در موتورهای جستجو لازم هستند را در برمی‌گیرد.

لازم است بدانیم که کم هزینه ترین و مهم‌ترین روش افزایش بازدید از وب‌سایت، کسب جایگاه قابل قبول در موتورهای جستجو است. اکثر ترافیک وب2 توسط موتورهای جستجویی مانند گوگل (Google)، بینگ (Bing) و یاهو (Yahoo) فراهم می‌آید، اگرچه ترافیک شبکه‌های اجتماعی نیز می‌تواند بازدیدکننده‌هایی را به سمت وب‌سایت شما جذب کند، اما غالباً این موتورهای جستجو هستند که بیشتر مورد توجه کاربران اینترنت قرار می‌گیرند. چنانچه وب‌سایت شما محتوا، خدمات، محصولات، اطلاعات و یا هر چیز دیگری را فراهم آورد، این موضوع مصداق دارد.

موتورهای جستجو از این نظر که ترافیک هدفمند فراهم می‌کنند بی بدیل هستند، یعنی مردم به دنبال چیزی که شما ارائه می‌دهید می‌گردند. موتورهای جستجو اصلی‌ترین عامل در تحقق این موضوع به شمار می‌روند. اگر آن‌ها نتوانند وب‌سایت شما را بیایند، فرصت‌های زیادی را در جذب ترافیک و بازدیدکننده از دست خواهید داد. بنابراین ناگفته پیداست که استفاده از یک فرد متخصص در زمینه‌ی سئو و اعمال استراتژی‌های بهینه سازی وب‌سایت از جمله موارد حیاتی در موفقیت یک کسب و کار آنلاین به حساب می‌آید.

مدیر ارشد سئو

 مدیر ارشد سئو (Head of SEO) مسئولیت فرمول سازی استراتژی‌های بهینه سازی وب‌سایت برای موتورهای جستجو را عهده دار است. مدیر ارشد سئو همچنین در رشد کمپین‌های بازاریابی دیجیتال مشارکت دارد. وی با بخش‌های مربوط به تولید محتوا و مدیر بازاریابی جستجویی به منظور گسترش و استفاده از استراتژی‌های مناسب بازاریابی دیجیتال همکاری دارد.

مدیر ارشد سئو

تلاش‌های مدیر ارشد سئو باعث جذب ترافیک بیشتر به وب‌سایت‌های مرتبط با کسب و کارها و در نتیجه جذب مشتریان جدید و نگهداشتن مشتریان قبلی خواهد شد. در حقیقت این مدیر ارشد سئو است که بهترین نتایج را از طریق بهینه سازی صفحات آنلاین محصولات و یا کسب و کار ارائه خواهد داد.

به غیر از مسئولیت بهبود رؤیت پذیری صفحات وب‌سایت و افزایش رتبه‌ی وب‌سایت در جستجوهای طبیعی، مدیر ارشد سئو همچنین عهده دار خلق، به کارگیری و آنالیز برنامه‌ها و کمپین‌های سئو نیز به شمار می‌رود. به عبارتی دیگر مدیر ارشد سئو نقشی کلیدی در تمامی پروژه‌های مرتبط به سئو را بازی می‌کند.

شرح وظایف مدیر ارشد سئو

  • رهبری

بی شک مدیر ارشد سئو تمامی فعالیت‌های دپارتمان سئو را رهبری می‌کند و بر مدیر سئو و تمامی پرسنل نظارت دارد. لازم به ذکر است مدیر ارشد سئو برای عملکرد محتوای بهینه سازی شده توسط دپارتمان سئو نیز پاسخگو خواهد بود. وی همینطور اهداف مشخصی را برای هر فصل و همچنین به طور سالانه تعیین نموده و از عملکرد صحیح و کارآمد تمامی کمپین‌های محتوایی با بودجه‌ی مشخص و زمان مشخص اطمینان حاصل می‌نماید.

  • استراتژی

مدیر ارشد سئو مسئولیت تعیین مسیر استراتژیک کمپین‌های محتوایی برای کسب و کار مورد نظر را عهده دار است. وی از به درستی پیش رفتن تمامی استراتژی‌ها در جهت اهداف کلی کسب و کار به منظور جذب ارزش اجتماعی پیش بینی شده نیز اطمینان حاصل می‌کند.

مدیر ارشد سئو

  • نوآوری

مدیر ارشد سئو نقش بازنگری محتوای کسب و کار را به طور منظم در تلاش برای شناسایی فرصت‌ها، نقاط بهبود و راه حل‌های خلاقانه برای برنامه‌های سئو مرتبط با کسب و کار ایفا می‌کند. همچنین مدیر ارشد سئو در رویدادهای مرتبط با سئو به منظور کسب مهارت‌های جدید سئو که برای کسب و کار موقعیت رقابت در نتایج رتبه بندی و جذب ترافیک و بازدید طبیعی را ایجاد می‌کند شرکت می‌نماید.

  • همکاری

مدیر ارشد سئو ضعف‌های موجود در دپارتمان سئو را تشخیص داده و با مدیر منابع انسانی در جهت یافتن افراد مناسب و حل مشکل همکاری می‌نماید. این امر با هدف حصول اطمینان از عملکرد مؤثر دپارتمان سئو از طریق گزینش افراد با صلاحیت برای دپارتمان نامبرده انجام می‌شود. مدیر ارشد سئو با دپارتمان بازاریابی محتوایی و تولید محتوا در جهت ایجاد محتوای بهینه سازی شده برای برنامه‌های آنلاین و آفلاین همکاری می‌کند. از جمله افراد دیگری که در حیطه‌ی همکاران مدیر ارشد سئو قرار دارند اینفلوئنسرها هستند.

  • تحقیق و آنالیز

مدیر ارشد سئو به عنوان آنالیزگر اصلی دپارتمان سئو شناخته می‌شود. او تحقیقات مرتبط با سئو در زمینه‌ی کسب و کار را انجام داده و روشی مبتنی بر داده‌ها را در ایجاد پروفایل‌های مخاطبان که اساساً استراتژی‌های پایه ای سئو را تشکیل می‌دهند، اتخاذ می‌نماید. مدیر ارشد سئو بر اساس یافته‌های خود در تحقیقات و تجزیه و تحلیل‌ها، زمینه‌های مطلوب برای محتوا و دیگر پیشنهادات خود در مورد استراتژی‌های سئو را به مدیر بازاریابی جستجو ارائه می‌دهد.

مدیر ارشد سئو برخی ابزارهای مرتبط با سئو نظیر گوگل آنالیتیکس را به منظور شناسایی موارد و فرصت‌های موجود در وب‌سایت، وبلاگ و صفحات مربوط به کسب و کار و همینطور با هدف حصول اطمینان از عملکرد صحیح آن‌ها در جهت کسب رتبه‌ی بالاتر در نتایج جستجو استفاده می‌کند.

بالاتر از همه‌ی این موارد، مدیر ارشد سئو مسئولیت گسترش الگوریتم‌های گوگل و حتی گاهی مشارکت در اندازه گیری میزان کارآمدی تبلیغات کلیکی توسط استفاده از ابزار مرتبط را نیز عهده دار است. اگر مایلید بدانید تبلیغات کلیکی چیست می‌توانید روی لینک کلیک کنید.

صلاحیت‌های لازم برای مدیر ارشد سئو

  • تحصیلات

کاندیدای مدیریت ارشد سئو باید مدرکی بالاتر از لیسانس در یکی از رشته‌های بازاریابی، مدیریت کسب و کار، فناوری اطلاعات، کامپیوتر و یا هر رشته‌ی مرتبط دیگری را دارا باشد. سابقه‌ی کاری در یکی از زمینه‌های نامبرده نیز قابل قبول است.

  • تجربه

کاندیدا باید سابقه‌ی کاری قابل قبول و موفقی معادل حداقل هفت سال را در کارنامه‌ی خود داشته باشد. مدیر ارشد سئو باید مهارتی ثابت شده در مسئولیت پذیری مخصوصاً در مقابل عملکرد تیم سئو را دارا باشد.

  • مهارت‌های آنالیزگرانه

مدیر ارشد سئو بایستی از مهارت‌های تحلیلی در درجه‌ی قابل قبولی برخوردار باشد. همینطور لازم است بینشی صحیح از اطلاعات خام و اطلاعاتی که از طریق تحقیقات به دست آمده را ترسیم نماید. او از مهارت تحلیل گرانه‌ی خود در جهت تعیین استراتژی‌های سئو، رویکردها و برنامه‌ی محتوا استفاده می‌نماید.

کاندیدای مناسب این پست نه تنها لازم است درک درستی از سئو داشته باشد، بلکه باید با کانال‌های اجتماعی مختلف، توسعه‌ی وب‌سایت، تولید محتوا، رسانه‌های اجتماعی، … در حد قابل قبولی آشنایی داشته باشد.

  • ارتباطات

مدیر ارشد سئو بایستی مهارت‌های ارتباطی فوق العاده بالایی داشته باشد.

مدیر ارشد سئو

  • استفاده از نرم افزارهای آفیس

به دلیل اینکه لازم است استراتژی‌های سئو توسط مدیر ارشد سئو به مدیران زیرگروهش، دپارتمان محتوا، دپارتمان فروش و دیگر بخش‌های مرتبط انتقال داده شود، لازم است وی در استفاده از نرم افزارهایی نظیر ورد (Word) و پاور پینت (Power point) بسیار تسلط داشته باشد. این نرم افزارها در ایجاد گزارش‌های تصویری و شفاهی و انتقال مفید و شفاف آن‌ها بسیار کارآمد به شمار می‌روند.

از دیگر مواردی که مدیر ارشد سئو باید در استفاده از آن مهارت داشته باشد، سیستم مدیریت محتوا، به طور مثال وردپرس (WordPress) است. وردپرس چیست را با کلیک بر روی لینک مطالعه کنید. مهارت در استفاده از ابزارهای آنالیزگر نیز مهم تلقی می‌گردد.

  • مهارت‌های رهبری

همانطور که ذکر شد یکی از وظایف مدیر ارشد سئو رهبری تیمی گسترده از افراد است، بنابراین جای تعجب نیست اگر بگوییم یکی از مهم‌ترین صلاحیت‌های کاندیدای این پست مهارت‌های راهبری افراد است. مهارت در تشویق و ایجاد انگیزه در افراد در جهتی موافق با اهداف کلی تیم از جمله موارد ضروری در قابلیت‌های مدیر ارشد سئو به شمار می‌رود.

از دیگر مواردی که در پست مدیر ارشد سئو مهم شمرده می‌شوند می‌توان به تفکری خلاق و استراتژیک، انگیزه‌ی بالا در یادگیری مستمر، مدیریت بحران وسازنده بودن اشاره کرد.

پاورقی‌ها

  1. جستجوی طبیعی (Organic search) روشی است برای جستجو کردن یک یا چند کلیدواژه در موتورهای جستجو. نتایج این نوع سرچ در لیست‌های صفحه بندی شده بر اساس مرتبط بودن با موضوع جستجو شده فراهم آورده می‌شوند.
  2. ترافیک وب (Web Traffic) به معنی مقدار اطلاعات تبادل شده بین وب‌سایت و بازدیدکننده است.
0/5 ( 0 نظر )

متخصص سئو و پرفورمنس مارکتینگ

نوشتن یک دیدگاه