زمانی که بحث سئو به میان میآید وردپرس یکی از بهترین سیستمهای مدیریت محتوا محسوب میشود. اما با اینکه این سیستم به خودی خود منحصر بفرد است، اما همچنان موارد زیادی هستند که میتوانید با انجام دادن آنها عملکرد خود در جهت سئو در وردپرس را بهبود ببخشید. در این مطلب از وبسایت ابوالفضل دانش به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.
بهینه سازی سایتتان با استفاده از تاکتیکهایی که در این مقاله گردآوری شده اند به بهبود رتبه، جذب مخاطبان و فروش بیشتر و در کل داشتن یک سایت بهتر کمک فراوانی خواهد کرد. به دلیل اینکه سئو خوب میبایست در تمامی جنبههای بازاریابی دیجیتال شما ریشه دار باشد، این راهنما بسیاری از موارد مرتبط را پوشش خواهد داد.
قبل از شروع …
این مقاله فرض را بر این گذاشته که در وردپرس خود از پلاگین (افزونه) یوست (Yoast Plugin) استفاده میکنید، این پلاگین خصوصیات بسیار زیادی را به ابزارهای وردپرس اضافه میکند. اگر از دیگر پلاگینها استفاده میکنید، مانند All in One SEO و یا Ultimate SEO، باید بدانید که بیشتر خصوصیات همچنان در آنها وجود دارند. اگرچه بازهم توصیه میکنیم از یوست استفاده کنید تا حداکثر کارآیی وردپرس را شاهد باشید. وردپرس چیست را با کلیک بر روی لینک مطالعه کنید.
-
موارد پایه ای سئو وردپرس را به درستی انجام دهید.
همانطور که ذکر شد وردپرس سیستم مدیریت محتوایی منحصر بفرد است. موارد پایه ای میتوانند فوندانسیونی قوی فراهم آورند، حتی بدون سفارشی سازیهای گسترده و پلاگینها. با در نظر گرفتن این مورد لازم به ذکر است موارد زیادی وجود دارند که میتوانید آنها را انجام داده و شانس کسب رتبهی بالاتر و بهبود جریان مطالب خود را به خود بدهید. در نهایت تمامی این موارد منجر به بهینه سازی قابل قبولی در وبسایتتان خواهد شد.
با انجام دادن صحیح موارد پایه ای و برخی تکنیکهای ساده، میتوانید اطمینان داشته باشید که فوندانسیون مناسبی برای سایت خود ساخته اید.
سلامتی سایت خود را بررسی کنید.
قبل از اینکه هر کاری انجام دهید بهتر است موقعیت فعلیتان را رصد کنید. از خود بپرسید: بر چه سخت افزار و نرم افزاری وبسایت شما اجرا میشود؟ برنامهی هاست شما چیست؟ آیا از یک تأمین کنندهی مشترک و ارزان استفاده میکنید و یا اینکه برای برنامهی هاست خود سرمایه گذاری زیادی کرده اید؟ برای بررسی این موارد میتوانید افزونه ای به نام Health Check را نصب کنید. این افزونه به شما دیدگاهی فنی میدهد تا بتوانید اطلاعات زیادی کسب کرده و سایت خود را بهینه کنید.
هاستینگ خود را بررسی کنید.
بر اساس موارد فنی مورد نیاز در وردپرس، هاستینگ توصیه شده در وردپرس میبایست شامل نسخهی مدرن PHP، MYSQL یا MariaDB باشد. البته استفاده از نرم افزارهای سرور قدیمیتر نیز مشکلی ندارد، اما توصیه نمیشود. اگر افزونهی Health Check را نصب کنید جزئیات اطلاعات نصب نرم افزارهای خود را مشاهده خواهید کرد. به علاوه اگر داشبورد هاستینگ خود را باز کنید بایستی بتوانید نوع برنامه ای که در آن هستید را مشاهده کنید.
نسخهی خود را به PHP 7.0 و یا بالاتر ارتقا دهید.
بسیاری از سایتهای وردپرس همچنان با نسخههای قدیمی PHP کار میکنند. با نگاهی به WordPress stats متوجه خواهید شد که حداقل نیمی از سایتهای وردپرس با سری 5 اجرا میشوند، در حالیکه از به بازار آمدن نسخهی 7 بیش از سه سال میگذرد. با اینکه سازگاری آن نسخهها قابل قبول است اما وردپرس یک تکنولوژی است. صاحبان سایتها میبایست حداکثر استفاده را از آن ببرند. نسخههای قدیمی PHP هیچ گونه مسائل امنیتی را شامل نمیشوند. از دسامبر سال 2019 میلادی قدیمیترین نسخه ای که موارد امنیتی برای آن در نظر گرفته خواهد شد نسخهی 7.0 خواهد بود.
بنابراین یکی از مهمترین مواردی که میتوانید در بهینه سازی عملکرد و امنیت سایت انجام دهید ارتقای نسخهی PHP است. اگر هاستینگ اخیر خود را بررسی کرده و متوجه شده اید که نسخه ای قدیمی مثل PHP 5.5 در حال اجراست بهتر است آنرا ارتقا دهید. اگرچه قبل از انجام این کار بهتر است همیشه از وبسایت خود نسخهی پشتیبان تهیه کنید.
تنظیمات سایت خود را بررسی کنید.
از آنجایی که موارد زیادی در بخش تنظیمات وجود دارند که میتوانند بر سئو تأثیرگذار باشند صرف زمان برای بررسی تمامی موارد موجود در بخش تنظیمات سایت بسیار هوشمندانه محسوب میشود. موردی که بررسی مجدد آن بسیار ضروری است رؤیت پذیری تنظیمات در بخش Reading است، با این کار از ایندکس نکردن تصادفی مطلب توسط موتورهای جستجو جلوگیری خواهد کرد.
ساختار permalink صحیحی انتخاب کنید.
Permalink، در حقیقت URL کاملی است که برای هر پست، صفحه و یا هر بخشی از محتوا استفاده میشود و کاربر آنرا میبیند. تنظیمات permalink ساختاری است که URL صفحات و پستهای شما به خود میگیرد را تعریف میکند و این تنظیمات میتواند تأثیر بسیار زیادی بر سئو داشته باشد.
اگر تنظیمات پیش فرض URL را تغییر ندهید حتی با اینکه ممکن است پست به تنهایی بسیار خوب باشد، اما به طور خاص زیبا نیست و همین موضوع میتواند بر درک کاربران و موتورهای جستجو از پست شما تأثیرگذار باشد. ممکن است پست شما بی کیفیت و نامرتبط به نظر برسد. بهترین حالت برای تنظیمات permalink حالت “Post name” است.
-
محتوای خود را بهبود بخشید.
سایت شما در جهت سئو وردپرس در موضوع مورد نظر میبایست بهترین محتوا را فراهم آورد. افراد به دنبال مقالههای جالب و معتبر میگردند و برای پرسشهای خود نیازمند پاسخهای قابل اعتماد هستند. نوشتن مطالب باکیفیت میتواند با ایدههای منحصر بفرد خود شما و یا دیدگاهی جدید به موضوع آغاز شود. اما فقط همین نیست، بلکه ارائهی مطالب در یک ساختار منظم و قابل قبول والبته قابل دسترس نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تمامی این موارد در کنار یکدیگر به جذب مخاطبی که به دنبال آن هستید کمک میکند. در نظر گرفتن موارد زیر در جهت بهینه سازی محتوا میتواند بسیار کارآمد عمل کند:
- در مورد چیزی که کاربران شما نیاز به آن دارند تحقیق کنید.
- برای مخاطبان خود محتوای خوب و ارزشمند تولید کنید.
- پستها و صفحات خود را بهینه سازی کنید.
زمانی که محتوایی مینویسید عناصری وجود دارند که توجه به آنها میتواند برای سئو بسیار مفید باشد. این موارد میتوانند تیترها، عناوین و توضیحات متا را شامل شوند. به خاطر داشته باشید زمانی که از عبارت دوستدار سئو استفاده میشود، منظور فقط سایتی که یافتن آن برای موتورهای جستجو آسان باشد نیست، بلکه به سایتی اشاره میکنیم که کاربران با یک نگاه بتوانند موضوع یک پست را متوجه شوند. اگر مایلید بدانید سئو چیست میتوانید بر روی لینک کلیک کنید. برای این کار در نظر داشتن موارد زیر مفید تلقی میشود:
- عبارت کلیدی و یا کلیدواژهی مشخصی داشته باشید.
- URL مناسبی انتخاب کنید.
- از تیترها به درستی استفاده کنید.
- توضیحات متا را بهبود بخشید.
- تصاویر استفاده شده در پستها را بهینه سازی کنید (نام و فرمت مناسب برای آنها انتخاب کنید).
- به کیفیت محتوا اهمیت دهید.
- محتوا را همیشه تازه و به روز نگه دارید.
- مهمترین و با ارزشترین محتوای وبسایت که cornerstone خوانده میشود را همیشه بروز رسانی کنید.
- از ایجاد محتوای هم پوشانی شده جلوگیری کنید.
محتوای هم پوشانی شده زمانی است که موتور جستجو با URLهای فراوانی با موضوع یکسان و یا بسیار شبیه به هم برخورد میکند. در نتیجه موتور جستجو نمیتواند تشخیص دهد که به کدام محتوا میبایست رتبهی بالاتری اختصاص دهد.
-
ساختار وبسایت خود را بهینه سازی کنید.
ساختار تعریف شده سایت شما را برای موتورهای جستجو و کاربران قابل ردیابی میکند. مهمتر از این، ساختار مناسب مهمترین صفحهی شما را مشخص میکند. برای ایجاد ساختار خوب در جهت سئو وردپرس سه رکن اساسی وجود دارد:
نظم بخشی به سایت
سازمان دهی سایت به شما کمک میکند تا از صفحهی اصلی به هر کدام از پستها و صفحات دیگر، مسیر مشخصی بسازید.
ارتباط محتوا با لینک سازی درون محتوایی
لینک سازی درون محتوایی شبکه ای از صفحات که کاربر را به سمت محتوای مرتبط هدایت میکند میسازد.
برچسبها و دسته بندیها را سازمان دهی کنید.
بهتر است زمانی که ساختار سایت را پیاده میکنید چندین دسته بندی کلی داشته باشید. اضافه کردن آنها به منو میتواند ایدهی خوبی باشد.
-
وبسایت تحت وردپرس خود را سرعت بخشید.
اگر وبسایت شما کند باشد احتمال اینکه مخاطبان خود را از دست بدهید زیاد میشود. سرعت پایین آنها را به بازدید مجدد و وقت گذراندن در وبسایت شما ترغیب نخواهد کرد. در نتیجه احتمال اینکه محتوای شما توسط کاربران بازنشر شود، به صفحات شما لینکی داده شود و یا در کل برند شما مورد توصیه قرار بگیرد تقریباً از بین خواهد رفت. به طور خلاصه، سرعت، یکی از بخشهای بسیار مهم در سئو وردپرس به شمار میرود که تأثیر شگرفی در تجربهی کاربر خواهد داشت. تمامی این موارد به معنای این است که بایستی سرعت وبسایت خود را اندازه گیری کرده و عملکرد آنرا مدیریت کنید.
-
امنیت وبسایت تحت وردپرس خود را حفظ کنید.
وردپرس رایجترین پلتفرم برای مدیریت وبسایت در سراسر جهان محسوب میشود. محبوبیت زیاد آن میتواند به معنای مورد هدف قرار گرفتنش از طرف هکرها باشد. زمانی که یک وبسایت تحت وردپرس را اجرا میکنید موارد پایه ای در بحث امنیت وبسایت انجام میشوند. اما مواردی نیز وجود دارند که خود شما میتوانید در جهت افزایش امنیت انجام دهید و به سئو وردپرس کمک کنید.
ورود (Login) به وردپرس اولین مورد است. نام کاربری پیش فرضی که انتخاب میشود “admin” است، بنابراین سریعاً نام کاربری را تغییر دهید. در غیر این صورت هکرها ابتدا نامی را امتحان میکنند که بسیار آسان باشد. سپس به رمز عبوری مطمئن و طولانی فکر کنید.
-
عملکرد خود را آنالیز و در صورت نیاز بهبود بخشید.
یک کمپین کارآمد سئو نه تنها به ایجاد تغییرات لازم اقدام میکند، بلکه نتیجهی تغییرات ایجاد شده را به منظور شناسایی میزان کارآمدی آنها مرتباً اندازه گیری میکند. یکی از رایجترین ابزارهای گوگل برای این اندازه گیری “گوگل آنالیتیکس”1 نام دارد که امکانی نظیر مشاهدهی تعداد بازدیدها را برای شما فراهم میآورد.
در نهایت بعد از اینکه تمامی تلاشهای لازم برای بهینه سازی وبسایت تحت وردپرس خود را انجام دادید وقت آن رسیده که آنرا به دیگران معرفی کرده و به اهداف برند خود نزدیک و نزدیکتر شوید.
پاورقی
- گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یک سرویس رایگان گوگل است که آمار بازدیدکنندگان از یک وبسایت را نشان میدهد. این سیستم امکان تجزیه و تحلیل ورودیها، صفحات ورودی دهنده، کاربران وارد شده به یک وبسایت، فعالیتهای کاربران، زمان حضور آنها و … را ارائه مینماید.
1 دیدگاه
مقاله بسیار عالی بود وردپرس برای همه موضوع ها خوب جواب می ده .