اگر تا به حال دربارهی تبلیغات کلیکی مطالبی را شنیده و کنجکاو به دانستن بیشتر باشید و یا اینکه بدانید تبلیغات کلیکی دقیقاً چه مفهومی را در بر میگیرد ولی مطمئن نیستید از کجا باید آغاز کنید باید بگوییم این مقاله برای شما نوشته شده است. در این مطلب از وبسایت ابوالفضل دانش به مبحث تبلیغات کلیکی خواهیم پرداخت.
در ابتدا لازم است با تعریف تبلیغات کلیکی بیشتر آشنا شویم و نحوهی عملکرد این نوع از تبلیغات را بررسی کنیم.
تعریف تبلیغات کلیکی
تبلیغات کلیکی و یا همان PPC که مخفف عبارت “pay-per-click” است، به نوعی از بازاریابی اینترنتی گفته میشود که در آن تبلیغ کننده به ازای هر بار کلیکی که بر تبلیغش میشود بهایی را میپردازد. اساساً این نوع تبلیغات بیشتر خریداری بازدید برای وبسایت است تا اینکه تلاشی باشد برای جذب بازدیدهای طبیعی.
تبلیغات در موتورهای جستجو از محبوبترین اشکال PPC به شمار میرود. این نوع از تبلیغات به تبلیغ کننده اجازه میدهد برای مکان تبلیغش در رقابتی شرکت نماید. برای مثال اگر برای کلید واژهی “PPC software” به رقابت بپردازیم، تبیلغ ما ممکن است در بالاترین مکان در صفحهی نتایج جستجوی گوگل پدیدار شود. به بیانی دیگر هر بار که شخصی به جستجوی چیزی در موتورهای جستجو میپردازد، برای به نمایش درآمدن تبلیغات مرتبط با آن رقابتی میان کسب و کارها اتفاق میافتد. این اتفاق بسیار سریع رخ میدهد و تبلیغات برنده در صفحه نمایان میشوند.
همانطور که ذکر شد هر بار که بر تبلیغ کلیک شود و یک بازدید کننده به وبسایتی فرستاده شود، تبلیغ کننده موظف به پرداخت مبلغ مشخصی خواهد شد. اگر PPC کارکرد درستی داشته باشد این مبلغ واقعاً به چشم نخواهد آمد، چرا که بازدید از وبسایت به مراتب ارزشمندتر از مبلغی است که پرداخت میگردد. به عبارت دیگر برای مثال ممکن است به ازای یک کلیک ما 3 دلار بپردازیم ولی در واقع همان کلیک میتواند منتج به فروشی 300 دلاری شود.
موارد زیادی در موفقیت یک کمپین تبلیغات کلیکی مؤثر هستند: از تحقیق و انتخاب کلیدواژههای صحیح گرفته تا سازمان دهی آن کلیدواژهها در کمپینها و گروههای تبلیغاتی کارآمد، همینطور قرار دادن صفحات فرود بهینه سازی شده برای تبلیغات کلیکی. جالب است بدانید موتورهای جستجو تبلیغ کنندگانی که کمپینهای تبلیغات کلیکی مرتبط و هوشمندانه نسبت به بازار هدف خلق کرده اند را با دریافت هزینههای کمتر برای تبلیغات تشویق میکند.
اگر تبلیغات و صفحات فرود شما برای کاربران خوشایند باشد، گوگل برای تبلیغات کلیکی از شما هزینهی کمتری دریافت خواهد کرد و همین امر باعث سودآوری بیشتر کسب و کار شما خواهد شد. بنابراین اگر مایل به قدم گذاشتن در دنیای تبلیغات کلیکی هستید بهتر است حتماً در ابتدا نحوهی صحیح انجام دادن آنرا بدانید.
گوگل ادز چیست؟
گوگل ادز (Google Ads) که سابقاً با نام گوگل ادوردز شناخته میشد، محبوبترین سیستم تبلیغات کلیکی و یا همان PPC در جهان محسوب میشود. پلتفرم گوگل ادز برای کسب و کارها امکان تولید تبلیغ و سپس نمایش آن در جستجوهای گوگل را فراهم میآورد. اگر مایلید بدانید گوگل ادوردز چیست میتوانید روی لینک کلیک کنید.
گوگل ادز با مدل تبلیغات کلیکی که در آن کاربران برای کلیدواژهها به رقابت پرداخته و به ازای هر کلیک مبلغ مشخصی را پرداخت مینمایند، راه اندازی شده است. هر بار که موتور برای جستجویی آغاز به کار میکند، گوگل از بین تبلیغات بیشمار ادز برندگانی را انتخاب کرده و آنها را در قسمتهای ارزشمدی در صفحه نمایش میدهد. ترکیبی از عوامل در انتخاب این برندگان نقش دارد. این فاکتورها میتوانند شامل کیفیت و مرتبط بودن کلیدواژههای آنها و کمپین تبلیغاتی باشند.
به طور مشخصتر میتوان گفت عاملی که تعیین کنندهی انتخاب یک برند برای نمایش داده شدن در قسمت تبلیغات گوگل است، رتبهی تبلیغ کننده میباشد. این رتبه معیاری است که از محاسبهی دو فاکتور کلیدی به دست میآید: فاکتوری به نام CPC 1 و فاکتور دیگری به نام Quality Score 2. سیستم به تبلیغ کنندگان برنده اجازه میدهد تا با بودجه ای که در توانشان باشد به مشتریان بالقوه دسترسی داشته باشند. در حقیقت این رقابت یک نوع مزایده است.
به کار گرفتن گوگل ادز در تبلیغات کلیکی به راستی ارزشمند است، چرا که گوگل به عنوان محبوبترین موتور جستجو، مقدار زیادی ترافیک و در نتیجه حداکثر تأثیر و میزان کلیک را فراهم خواهد آورد. فاکتورهایی که در ادامه آمده است مشخص کنندهی میزان موفقیت کمپین تبلیغات کلیکی شما خواهند بود. بنابراین با تمرکز بر این فاکتورها احتمال موفقیت شما بسیار زیاد است:
- مرتبط بودن کلیدواژه – ساختن لیست کلمات کلیدی مرتبط و متن تبلیغی مناسب.
- کیفیت صفحات فرود (Landing page) – ایجاد صفحات فرود بهینه سازی شده همراه با محتوای متقاعد کننده و مرتبط و یک CTA 3 کاملاً مشخص که مناسب یک واژهی جستجو شونده باشد.
- امتیاز کیفیت – امتیاز کیفیت رتبه ای است که گوگل به کیفیت و مرتبط بودن کلمات کلیدی، صفحات فرود و کمپینهای تبلیغات کلیکی اختصاص میدهد. همانطور که ذکر شد تبلیغ کنندگان با امتیاز بیشتر از تخفیفاتی برخوردار خواهند شد.
جستجوی کلیدواژه برای تبلیغات کلیکی
جستجوی کلیدواژه4 برای تبلیغات کلیکی میتواند بسیار زمان بر باشد، اما بسیار مهم نیز تلقی میشود. کل کمپین تبلیغات کلیکی شما حول محور کلیدواژهها به وجود میآید و موفقترین تبلیغ کنندگان در گوگل ادز به طور دائمی در حال گسترش و تصحیح لیست کلیدواژههای تبلیغات کلیکی خود هستند. اگر تنها یک بار، زمانی که اولین کمپین خود را راه اندازی میکنید، به جستجوی کلیدواژهها بپردازید، احتمالاً صدها هزار کلیدواژهی ارزشمند، طولانی، ارزان و به شدت مرتبط را که ممکن است باعث جذب ترافیک به وبسایت شما گردند از دست خواهید داد.
یک لیست مؤثر کلمات کلیدی باید در بر دارندهی موارد زیر باشد:
- مرتبط بودن – مشخصاً شما مایل به پرداخت هزینه برای جذب ترافیکی که هیچ ارتباطی با وبسایت شما ندارد نیستید. بلکه میخواهید کلیدواژههای هدف که منتج به CTR 5خیلی بهتر برای تبلیغات کلیکی شما میشوند و در نهایت سودآوری کسب و کار شما را بیشتر میکنند بیابید. این موضوع به معنای این است که کلیدواژههایی که برای آنها به رقابت میپردازید باید تا حد امکان مرتبط با محصول یا خدماتی باشند که ارائه میدهید.
- جامع بودن – جستجوی کلیدواژهها نه تنها باید شامل محبوبترین و رایجترین واژههای جستجو شونده در بازار هدف شما باشد، بلکه باید در برگیرندهی کلمات کلیدی طولانی هم باشد. این نوع کلمات مشخصتر و البته غیر رایجتر هستند، اما در مبحث جذب ترافیک از طریق جستجو بسیار مورد توجه قرار میگیرند. به علاوه رقابت کمتری بر سر این نوع کلمات وجود دارد و بنابراین ارزانتر هستند.
- گسترده بودن – تبلیغات کلیکی تکراری است. احتمالاً لازم است به طور مرتب کمپینهای تبلیغات کلیکی تصحیح و گسترش یابند. این امر به منظور رشد و تطابق مداوم لیست کلیدواژهها انجام خواهد پذیرفت.
اداره کردن کمپین تبلیغات کلیکی
زمانی که کمپین تبلیغات کلیکی خود را راه اندازی کردید، لازم است آنرا مدیریت کرده تا مطمئن شوید به طور مداوم مؤثر واقع میشود. در حقیقت، فعالیتهای منظمی که برای کمپین خود انجام میدهید میتواند بهترین پیش بینی کنندهی موفقیت آن کمپین باشد. باید دائماً عملکرد کمپین را آنالیز کرده و تنظیمات زیر را به منظور بهینه سازی آن انجام دهید:
- اضافه نمودن کلیدواژههای تبیلغات کلیکی: بخشی از موفقیت یک کمپین افزودن کلیدواژههای مرتبط با کسب و کار است.
- تقسیم کردن گروههای تبلیغاتی: CTR و امیتاز کیفیت را از طریق جداکردن گروههای تبلیغاتی و تقسیم آنها به گروههای کوچکتر و مرتبط تر بهبود دهید. این کار به شما کمک خواهد کرد تا متنهای تبلیغاتی و صفحات فرود هدف دار تری ایجاد کنید.
- مرور کردن کلیدواژههای گران قیمت: کلیدواژههای گران قیمت و ناکارآمد را بررسی کرده و در صورت لزوم آنها را حذف نمایید.
- تصحیح صفحات فرود: محتوا و CTA های صفحات فرود را با هدف تطابق با واژههای جستجو شونده و در نهایت تقویت نرخ تبدیل اصلاح کنید. تمام ترافیک را به یک صفحه نفرستید.
به طور خلاصه میتوان گفت تبلیغات کلیکی روشی محبوب به شمار میرود و در صورتی که به طرز صحیحی راه اندازی و اداره گردد میتواند در موفقیت یک کسب و کار بسیار کارآمد باشد.
پاورقیها
- CPC که مخفف عبارت Cost Per Click است به یک مدل قیمت گذاری کمپینهای دیجیتال گفته میشود که تبلیغ دهنده به ازای هر کلیک به شبکهی تبلیغاتی مبلغی را میپردازد. در حقیقت CPC قیمت واقعی است که به ازای هر کلیک در کمپینهای تبلیغات کلیکی پرداخت میشود.
- Quality Score به معنای امتیاز کیفیت است و به رتبه ای که گوگل به کیفیت و مرتبط بودن کلمات کلیدی و تبلیغات در تبلیغات کلیکی اختصاص میدهد گفته میشود.
- CTA که مخفف عبارت Call To Action است، در حقیقت یک لینک متنی، تصویری یا لینک وبسایت است که مخاطب را به کلیک بر روی آن ترغیب مینماید. CTA باید به اندازهی کافی قانع کننده، ترغیب کننده و ارزشمند باشد.
- جستجوی کلید واژه یا Keyword Research بخش اساسی در بازاریابی جستجویی به شمار میرود، خواه در ابتدای مسیر راه اندازی کمپینهای تبلیغات کلیکی باشید یا اینکه به دنبال بهبود سئو باشید.
- CTR از عبارت Click-Through Rate گرفته شده است و در واقع معیاری است برای اندازه گیری تعداد کلیکهایی که تبلیغ کنندگان برای هر تبلیغشان دریافت میکنند. میتوان گفت دستیابی به عدد بالای CTR در موفقیت تبلیغات کلیکی بسیار ضروری به شمار میرود، چرا که این عدد میتواند تأثیر مستقیمی بر امتیاز کیفیت و بهایی که هر بار به خاطر هر کلیک پرداخت خواهد شد داشته باشد.