مقالات متفرقه

VPN چیست؟

برای آنکه در فضای اینترنت برای ارائه دهنده‌ی خدمات اینترنت و یا هر فرد دیگری ردی به جای نگذارید می‌توانید از VPN استفاده کنید. اما VPN چیست و چرا استفاده از آن به عنوان یک ضرورت شناخته می‌شود؟ در این مطلب از وب‌سایت ابوالفضل دانش به پرسش‌های مطرح شده پاسخ خواهیم داد.

“Virtual Private Network” به معنای شبکه‌ی خصوصی مجازی که به صورت اختصار VPN نوشته و خوانده می‌شود، در واقع تونلی امن بین دستگاه شما و اینترنت است. VPN ها به منظور محافظت ترافیک آنلاین در برابر دخالت‌ها، سانسور و رفتارهای تجسس آمیز استفاده می‌شوند.

به عبارت دیگر VPN روشی ارتباطی است که برای افزایش امنیت و حریم خصوصی در شبکه‌های عمومی و خصوصی به کار می‌رود. VPN ها عمدتاً توسط شرکت‌ها برای حفظ اطلاعات حساس استفاده می‌شوند. اگرچه لازم به ذکر است استفاده از VPN های شخصی نیز به دلیل تبدیل اکثر ارتباط‌های رو در رو به ارتباطات اینترنتی در حال گسترش و کسب محبوبیت روزافزون است.

وی پی ان

با استفاده از یک VPN امنیت حریم خصوصی تا حد بسیار زیادی افزایش خواهد یافت. دلیل این امر این است که آدرس آی پی فراهم آورنده‌ی VPN جایگزین آی پی کاربر می‌شود. مشترکین می‌توانند آی پی از هر کدام از گیت وی‌هایی1 که خدمات VPN را فراهم می‌کند، اخذ نمایند. برای مثال، ممکن است شما در سانفرانسیسکو زندگی کنید، اما با یک VPN به نظر خواهد رسید که در آمستردام، نیویورک و یا هر جای دیگری که آن‌را به عنوان گیت وی انتخاب کرده اید سکونت دارید.

دلیل نیاز به VPN چیست؟

همانطور که گفته شد مفهوم شبکه‌ی خصوصی از جمله مفاهیم عبارت Virtual Private Network است، بنابراین به جای وارد شدن مستقیم به فضای نا امن و شلوغ اینترنت، وارد شبکه ای که مختص خودتان است خواهید شد. در ادامه با مهم‌ترین دلایلی که نیاز به یک VPN را توضیح می‌دهند، آشنا خواهیم شد:

  • مخفی کردن آدرس آی پی2

متصل شدن به VPN غالباً آدرس آی پی اصلی شما را مخفی می‌کند.

  • تغییر آدرس آی پی

به طور قطع می‌توان گفت استفاده از یک VPN با تغییر آدرس آی پی همراه خواهد بود.

  • رمز گذاری انتقال اطلاعات

VPN از اطلاعاتی که از طریق وای فای عمومی انتقال می‌دهید محافظت خواهد کرد.

  • پنهان کردن موقعیت مکانی شما

با یک VPN کاربران می‌توانند برای ارتباطات اینترنتی کشور مبدأ را انتخاب نمایند.

  • دسترسی به وب‌سایت‌های فیلترشده

وب‌سایت‌هایی که توسط دولت‌ها بلاک و فیلتر می‌شوند با استفاده از VPN قابل دسترسی خواهند بود.

  • اجتناب از سانسور و نظارت

زمانی که از یک VPN استفاده می‌کنید، ارائه دهنده‌ی خدمات اینترنت (ISP) تنها ترافیک رمزگذاری شده را می‌بیند، اما قادر به رمز گشایی اطلاعات و یا آگاهی از وب‌سایت‌هایی که بازدید کرده اید نخواهد بود.

امنیت شبکه‌ی شخصی مجازی (VPN)

اصلی‌ترین دلیلی که شرکت‌های مختلف در طول سالیان زیاد از VPN استفاده نموده اند، امنیت تلقی می‌شود. امروزه روش‌های بسیار زیادی برای رهگیری اطلاعات منتقل شده به یک شبکه در حال پدیدار شدن است. از جمله آسان‌ترین این روش‌ها می‌توان به فایرشیپ3 اشاره کرد. با مقایسه ای سودمند در اینجا می‌توان گفت یک فایروال4 از اطلاعات شما در کامپیوتر و یک VPN از اطلاعات شما در وب محافظت می‌کند.

VPN ها از پروتکل‌های5 پیشرفته‌ی رمزگذاری و روش‌های امن به منظور در حفاظت هر چه بیشتر از تمامی انتقال اطلاعاتی که به صورت آنلاین انجام می‌شود استفاده می‌کنند. اغلب کاربران حرفه ای کامپیوتر به اتصال به اینترنت بدون یک فایروال و آنتی ویروس به روز حتی فکر هم نمی‌کنند. با افزایش تهدیدهای امنیتی و حتی تکیه‌ی روز افزون بر اینترنت به عنوان راهی اساسی برای ارتباطات، تبدیل شدن VPN به عنوان بخشی حیاتی در چرخه‌ی یک ارتباط امن اصلاً تعجب برانگیز نیست. بررسی‌های تمام و کمالی به منظور حصول اطمینان در از دست نرفتن اطلاعات و یا ربوده نشدن ارتباط انجام می‌شود. از آنجایی که از همه‌ی ترافیک محافظت ویژه ای به عمل می‌آید، می‌توان گفت VPN ها نسبت به پروکسی‌ها ارجحیت دارند.

وی پی ان

راه اندازی یک VPN

راه اندازی یک شبکه‌ی خصوصی مجازی و یا همان VPN پروسه ای کاملاً آسان است، به آسانی وارد کردن نام کاربری.  تنها با چند کلیک ساده و وارد کردن اطلاعاتتان اتصال شما به اینترنت رمزگذاری خواهد شد و به سرور VPN متصل خواهید شد. در اغلب کشورهای جهان برای اتصال باید آی پی تان را از یک کشور در جهان انتخاب نمایید. به طور مثال، با انتخاب سرور آلمان، شما به عنوان شخصی که در کشور آلمان در حال اتصال به اینترنت است شناخته می‌شوید.

غالب تلفن‌های هوشمند قادر به استفاده از VPN هایی که از پروتکل‌های PPTP و L2TP استفاده کرده اند می‌باشند. در واقع تمامی سیستم‌های عامل اصلی می‌توانند اتصال PPTP VPN را ممکن سازند.

پروتکل‌های شبکه‌ی خصوصی مجازی

تعداد پروتکل‌ها و خصوصیات امنیتی موجود در حال افزایش هستند. رایج‌ترین پروتکل‌ها عبارتند از:

PPTP – از روزهای آغازین ویندوز 95، PPTP نیز وجود داشته است. نقطه‌ی قوت این پروتکل که باعث فروش زیاد آن هم شده این است که PPTP به آسانی بر سیستم عامل‌های اصلی راه اندازی می‌شود. به طور خلاصه باید گفت PPTP ارتباط نقطه به نقطه ای را با استفاده از پروتکل GRE 6ایجاد می‌کند. متأسفانه در طول سالیان اخیر امنیت PPTP تا حدی زیر سؤال رفته است. این پروتکل همچنان قدرتمند است اما نه قدرتمندترین.

L2TP/IPsec – نسبت به PPTP می‌توان گفت L2TP با استفاده از IPsec ایمن‌تر محسوب می‌شود. این پروتکل روشی از پیاده سازی همزمان دو پروتکل با هدف کسب بهترین خصوصیات هر کدام است. برای مثال، پروتکل L2TP برای ایجاد یک تونل و IPsec برای فراهم آوری یک تونل امن مورد استفاده قرار می‌گیرند. با این تفاسیر باید اذعان کرد ترکیب این دو پروتکل پکیجی قابل قبول و ایمن را به ارمغان خواهد آورد.

Open VPN – این پروتکل شبکه‌ی خصوصی مجازی بر پایه‌ی SSL است که محبوبیت آن به طرز چشمگیری قابل افزایش است. SSL یک پروتکل رمزگذاری پیشرفته است و در مجموع می‌توان گفت استفاده از پروتکل Open VPN گزینه ای بسیار انعطاف پذیر محسوب می‌شود.

ارائه دهندگان VPN

زمانی که صحبت از ارائه دهندگان VPN به میان می‌آید گزینه‌های زیادی برای انتخاب پیش رو قرار می‌گیرند. برخی از ارائه دهندگان VPN آن‌را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار داده و برخی دیگر آن‌را به فروش می‌رسانند. برخی از افراد معتقدند VPN های غیر رایگان خدمات بهتری را ارائه می‌کنند که البته نمی‌توان گفت عقیده‌ی نادرستی است. این ارائه دهندگان، دروازه‌هایی (گیت وی) قدرتمند، امنیتی ثابت شده، نرم افزار رایگان و سرعتی بی‌نظیر را به کاربرانشان پیشکش می‌کنند.

انتخاب یک VPN مناسب

اگرچه راه اندازی VPN کار دشواری نیست، اما انتخاب VPN نیاز به تحقیق فراوان دارد، چرا که شما تمامی اطلاعات خود را در اختیار ارائه دهنده‌ی سرویس قرار می‌دهید. به همین دلیل نیاز است مطمئن‌ترین سرویس دهنده‌ها در این زمینه را بیابید. در مورد VPN های رایگان باید بدانید که تعداد زیادی از آن‌ها با ذخیره سازی اطلاعات شما به اخاذی و ایجاد مزاحمت خواهند پرداخت. فراموش نکنید برای داشتن یک VPN خوب، کارآمد و مطمئن باید هزینه کرد.

پاورقی‌ها

  1. گیت وی (Gateway) یک نود شبکه است که دو شبکه که از پروتکل‌های متفاوت استفاده می‌کنند را به یکدیگر متصل می‌نماید.
  2. پروتکل اینترنت و یا IP Address یک شماره‌ی منحصر بفرد برای هر دستگاه استفاده کننده از اینترنت است. از آدرس آی پی به منظور تشخیص محل دستگاه و تمییز آن از سایر دستگاه‌های در حال استفاده از اینترنت استفاده می‌شود.
  3. فایرشیپ (Firesheep) افزونه ای از فایرفاکس است که چند سال پیش روانه‌ی بازار شد. کار این افزونه این است که روی شبکه، جاسوسی مردمی را می‌کرد که به فیسبوک متصل می‌شدند و بعد هر کس که این افزونه را استفاده می‌کرد می‌توانست با حساب شخصی که نمی‌شناسد به فیسبوک وصل شود.
  4. فایروال (Firewall) در اصطلاح سیستمی است که شبکه و یا کامپیوتر شخصی شما را در برابر نفوذ، دسترسی‌های غیر مجاز، ترافیک‌های مخرب و حملات هکرها محافظت می‌کند. فایروال بسته‌ها را بین شبکه‌ها رد و بدل و مسیر یابی کرده و همینطور ترافیک ورودی و خروجی را کنترل و مدیریت می‌نماید.
  5. پروتکل به معنی مجموعه ای از قوانین و رویه‌ها برای برقراری ارتباط است.
  6. GRE که مخفف عبارت “Generic Routing Encapsulation” است در واقع یک پروتکل تونل زنی توسعه یافته توسط Cisco است که قادر به حفاظت فراوان از دامنه‌ی گسترده ای از پروتکل‌های شبکه در لینک‌های نقطه به نقطه‌ی مجازی و یا لینک‌های نقطه به چند نقطه با استفاده از یک شبکه‌ی پروتکل اینترنت می‌باشد.

0/5 ( 0 نظر )

متخصص سئو و پرفورمنس مارکتینگ

2 دیدگاه

نوشتن یک دیدگاه