بر خلاف الگوریتم پاندا و الگوریتم پنگوئن که در مطالب قبلی از آنها صحبت به میان آورده شد و در واقع به روز رسانیهایی بودند که به الگوریتمهای موجود گوگل اضافه گشتند، مرغ مگسخوار به عنوان تعمیرات اساسی الگوریتم اصلی شناخته میشود. در حالیکه بسیاری از اجزاء الگوریتم اصلی دست نخورده باقی ماندند، مرغ مگسخوار به گوگل در فهم منظور کاربر از یک عبارت جستجو کمک فراوانی کرد. اما الگوریتم مرغ مگسخوار چیست؟ در این مقاله آموزش سئو در وب سایت ابوالفضل دانش به بررسی الگوریتم مرغ مگسخوار خواهیم پرداخت.
زرین بال (Hummingbird) و یا همان مرغ مگسخوار، در حقیقت نامی است که به تغییر محسوس الگوریتمی در جستجوهای گوگل در سال 2013 میلادی داده شد. نامگذاری این الگوریتم در حقیقت به دلیل سرعت و دقت این پرنده انجام شده است. تغییرات این الگوریتم به طور رسمی در 26 دسامبر سال 2013 میلادی معرفی گردید، این در حالی بود که یک ماه قبل از آن تاریخ مورد استفاده قرار گرفته بود.
الگوریتم مرغ مگسخوار تأکید ویژه ای بر عبارتهای جستجو به زبانهای طبیعی دارد، این الگوریتم معنا و مفهوم را بر کلیدواژههای بخصوص ارجحیت میدهد. همچنین الگوریتم مرغ مگسخوار بر محتوای تک تک صفحات یک وبسایت نگاه عمیقتری دارد. این کار توسط توانایی پیشرفتهی این الگوریتم در هدایت مستقیم کاربران به مناسبترین صفحهی یک وبسایت (بر اساس عبارت جستجو) انجام میپذیرد.
در حالیکه به روز رسانی الگوریتمهای قبلی مانند پاندا و پنگوئن با گزارشهایی از افت چشمگیر ترافیک و یا رتبهی یک وبسایت همراه بودند، مرغ مگسخوار تأثیرات منفی چشمگیری بر کلیت یک وبسایت نداشت. الگوریتم مرغ مگسخوار عمدتاً به عنوان تأثیر مثبتی بر نمودار دانش شناخته میشد.
نمودار دانش و جستجوی معنایی
به منظور درک کامل هدف الگوریتم مرغ مگسخوار، ابتدا لازم است با خصوصیاتی از موتور جستجو که این الگوریتم بر آنها تأثیرگذار است بیشتر آشنا شویم: جستجوی معنایی و نمودار دانش.
یک سال قبل از رونمایی از الگوریتم مرغ مگسخوار، گوگل نمودار دانش (Knowledge graph) و یا همان گراف دانش خود را روانهی بازار کرد: در حقیقت بیشتر از اینکه نمودار باشد، یک سری از ویژگیهای صفحهی نتایج جستجو (SERP) بود که به منظور فراهم آوری پاسخهای دقیق و سریع به عبارتهای جستجوی کاربران طراحی شده بود.
عملکرد نمودار دانش را در مثال زیر میتوانید ببینید:
کاربر به جستجوی عبارت “chocolate chip cookies” که نوعی از کوکی است میپردازد. صفحهی نتایج جستجو دارای نتایج استاندارد و لینکهایی به وبسایتهای مناسب است، اما همچنین دارای یک سری نمودار اطلاعات علمی میباشد. این اطلاعات شامل یک باکس پاسخ دربارهی دستورالعمل تهیهی این نوع کوکی، پنل علمی سمت راست صفحهی نتایج جستجو که حاوی حقایق تغذیه ای این کوکی میشوند و پیشنهادهایی در مورد موضوعات مرتبط با این عبارت هستند.
گوگل چطور مشخص میکند که این نتایج بازخوردی از منظور کاربر از عبارت جستجو شده بودند و چقدر نیازهای او را مورد هدف قرار دادند؟ این همان جاییست که جستجوی معنایی به میدان میآید.
جستجوی معنایی (Semantic search) به منظور هماهنگی صفحهی نتایج جستجو با زبان کاربر اینترنت، فراتر از معنی تک تک کلیدواژهها استفاده میشود. این کار از طریق در نظر گرفتن مفهوم کلی عبارت انجام میگیرد، حتی زمانی که عبارت بیشتر ضمنی باشد تا صریح و واضح.
برای مشاهدهی عملکرد جستجوی معنایی یکبار دیگر به تصویر بالا نگاه کنید. در این تصویر که صفحهی نتایج جستجوی عبارت “chocolate chip cookies” است ملاحظه میکنید با اینکه عبارت جستجو مربوط به کوکیهاست، جستجوی معنایی منظور و هدف کاربر از عبارت جستجو را هم در نظر گرفته است. بنابراین گوگل نتایجی که منطبق با منظور بیش از زبان باشد را فراهم کرده است. در نتیجه ما شاهد صفحه ای از دستورالعملها، حقایق تغذیه ای و موضوعات مرتبط با درست کردن و خوردن کوکی هستیم.
تسلط در حال افزایش جستجوی معنایی گوگل، به شناسایی موجودیتهای جهان واقعی و روابط بین آنها کمک فراوانی میکند. تمرکز الگوریتم مرغ مگسخوار بر تطابق مفهوم عبارتهای جستجو با نتیجههای جستجو، به هوشمندی تکنولوژی گوگل یعنی توانایی در تجزیه و تحلیل هدف و منظور عبارت جستجو متکی است.
اهداف الگوریتم مرغ مگسخوار
بروزرسانی الگوریتم مرغ مگسخوار، گامی انقلابی بعد از به روز رسانی “کافئین” و تغییر بزرگ دیگری که درمورد نحوهی پاسخ دهی کاربران به نتایج جستجو بود تعریف شد. مرغ مگسخوار پیشرفت بزرگی در تکنولوژی جستجوی گوگل به شمار میرفت. در مجموع الگوریتم مرغ مگسخوار بر حدود 90 درصد از جستجوها در سراسر جهان تأثیر گذاشت. تمرکز الگوریتم مرغ مگسخوار بر محور سه عنصر کلیدی استوار است:
- جستجوهای Conversational 1
از طریق توانایی در استفاده از پردازشگر زبان، نتایج جستجو قادر به بازیابی نتایج صحیح در جستجوی عبارتهایی حاوی کلیدواژههای تک کلمه ای و طولانی خواهند بود. از آنجایی که مرغ مگسخوار بر جستجوی معنایی متکی است، به کاربران اجازه میدهد تا با خیال راحت به جستجوی موضوعات مورد نظر خود بپردازند.
- جستجوهای انسانی
اگر در روزهای ابتدایی اینترنت از یک موتور جستجو استفاده کرده اید، احتمالاً به یاد میآورید که اگر در مورد موضوع دانش کافی نداشتید یافتن آن تا چه حد میتوانست سخت باشد. الگوریتم مرغ مگسخوار این مشکل را از طریق تمرکز بر مترادفها و تم (محتوا) موضوعات حل کرده است. مرغ مگسخوار مواردی که کاربران در مورد آن موضوع خاص نمیدانند را در اختیار آنها قرار میدهد و به آنها در یافتن چیزی که دقیقاً به دنبال آن هستند کمک میکند.
- بنیانگذاری جستجو از طریق صدا2 (Voice Search)
از آنجایی که الگوریتم مرغ مگسخوار از محتوا و منظور برای ارائهی نتایجی که بر نیازهای کاربر منطبق باشد استفاده میکند، جستجوهای بومی اهمیت بیشتری پیدا میکنند. اگر در گذشته در آمریکا به جستجوی یک رستوران ویتنامی میپرداختید ملاحظه میکردید که قطعاً میبایست از واژهها و اسامی دقیق استفاده کنید، در غیر اینصورت نتایج جستجوی شما از شهر هانوی ویتنام سر در میآورد. جای شک نیست که هانوی شهر مناسبی برای خوردن غذای ویتنامی است، اما این چیزی بود که به دنبال آن بودید؟ البته که نه! چرا که “غذا” در “رستوران” سرو میشود.
ترکیب پردازش زبان محاوره و شناخت هدف انسانها بر اساس اطلاعات مکانی (همان چیزی که امروزه موضوع پیش پا افتاده ای به نظر میرسد) نتیجهی سالیان درازی از تلاش برای به حقیقت پیوستن رؤیایی به نام جستجوی معنایی بود.
با نگاهی به گذشته، میتوان گفت به روز رسانی مرغ مگسخوار میتواند به عنوان قدمی در مسیر گوگل به سمت پیدایش اجتناب ناپذیر جستجو از طریق صدا تلقی شود. زمانی که الگوریتم مرغ مگسخوار در سال 2013 معرفی شد، جستجوهای conversational در جوامع سئو سر و صدایی به پا کرده بود. الزام وجود جستجو از طریق صدا، گوگل را مجبور کرد که در فهم زبانهای طبیعی و جملاتی که در هر زبان به صورت شفاهی گفته میشود کاملاً مجهز گردد.
به طور خلاصه باید گفت، تکنولوژی که محدود به درک کلمه به کلمهی عبارتهای جستجو باشد نمیتواند به استخراج منظور کاربر از عبارت کمکی نماید. توسعههایی مانند جستجوی معنایی و به روز رسانیهایی مانند مرغ مگسخوار برای ارائهی عملکرد مؤثر در دنیای زبانهای طبیعی طراحی شده اند.
جریمه شدن توسط الگوریتم مرغ مگسخوار
در حالیکه صاحبان کسب و کارهای محلی گاهاً با مواردی که موجب کاهش رؤیت پذیری وبسایتشان به طور موقتی بوده اند، به نظر نمیرسد که از این الگوریتم تأثیر منفی به وبسایتی برسد. اگر وبسایت شما با کاهش ترافیک و یا رتبه در نتایج جستجو مواجه شده است، بهتر است لیست کامل به روز رسانیهای گوگل را بررسی کنید. ممکن است توسط دیگر الگوریتمهای گوگل مانند پاندا و یا پنگوئن جریمه شده باشید. همه چیز در مورد الگوریتم پاندا و همه چیز در مورد الگوریتم پنگوئن را میتوانید با کلیک بر روی لینک مطالعه کنید.
وقتی صحبت از الگوریتم مرغ مگسخوار به میان میآید، صحبت از موقعیتهاست!
الگوریتم مرغ مگسخوار به همهی وبسایتها خاطر نشان میکند که گوگل تمرکز خود را بر افزایش درک صحیحی از منظور مخاطب از عبارتهای جستجو دارد. همانطور که گفته شد این الگوریتم کار خود را از طریق در نظر گرفتن مفهوم عبارت جستجو شده به جای تک تک کلمات انجام میدهد.
کاربردیترین استفاده از این خصوصیت برای صاحبین وبسایتها، حصول اطمینان از انعکاس زبان طبیعی در محتوای وبسایت است. الگوریتم مرغ مگسخوار به عنوان پل ارتباطی بین راهکاری مدرن بهینه سازی وبسایت و کارکردهای قدیمیتر شناخته میشود. وبسایتهایی که به شناخت و منتشر کردن محبوبترین عبارتهای جستجو اقدام میکنند میتوانند انتظار اینکه برای موضوعی خاص به عنوان وبسایت منتخب گوگل بشوند را داشته باشند. زمانی که محتوای شما با هدف عبارتهای جستجو شونده مطابقت داشته باشد، نه تنها شانس کسب رتبهی بالاتر را دارید بلکه ممکن است در صفحهی نتایج جستجو به طرز ویژه ای نمایش داده شوید.
برآوره کردن نیاز کاربران از عبارتی که آنرا جستجو میکنند بایستی در لیست اولویتهای شما در مبحث بهینه سازی وبسایت قرار داشته باشد، اگر مایلید بدانید بهینه سازی وبسایت و یا سئو چیست میتوانید بر روی لینک کلیک کنید. ممکن است بخواهید ترکیبی از روشهایی نظیر تعامل مستقیم با مخاطبان، تحقیق در مورد کلیدواژهها و یا هر چیز دیگر را در جهت بهبود رؤیت پذیری وبسایت انجام دهید.
پاورقیها
- Conversational Search به فلسفه ای جدید برای تعامل بین انسان و کامپیوتر است. اصول این نوع جستجو بدین صورت است که کاربر میتواند جمله ای را در یک دستگاه ادا کرده و آن دستگاه با جملهی کامل پاسخ او را بدهد. این اصول برای جستجوها نیز امکان پذیر است.
- Voice Search به تکنولوژی درک گفتار گفته میشود که به کاربر اجازه میدهد از طریق ادای واژهها به جای نوشتن آنها به جستجو بپردازد.