آموزش سئو

همه چیز در مورد الگوریتم کبوتر گوگل

در دنیای دیجیتال امروزی که اکثر افراد ترجیح می‌دهند موارد مورد نیازشان را از طریق جستجو در اینترنت بیابند، نقش موتورهای جستجو و عملکردشان در ارائه‌ی نتایج لازم بسیار پررنگ‌تر از گذشته تلقی می‌گردد. گوگل، محبوب‌ترین و پر استفاده ترین موتور جستجو، در طول سالیان اخیر در جهت بهبود ارائه‌ی نتایج به کاربران از الگوریتم‌های خاصی برای جستجو استفاده کرده است.

در مطالب گذشته به معرفی و بررسی برخی از این الگوریتم‌ها و به روز رسانی‌هایشان پرداختیم. در این مقاله آموزش سئو به بررسی الگوریتم کبوتر خواهیم پرداخت، الگوریتمی که منتج به یکی از بزرگ‌ترین تغییرات مثبت در نتایج جستجوهای محلی گوگل شد.

الگوریتم کبوتر چیست؟

کبوتر گوگل (Google Pigeon) نامی است که بر به روز رسانی الگوریتم جستجوهای محلی (بومی) نهاده شده است. این به روز رسانی در تاریخ 24 جولای سال 2014 میلادی معرفی گردید. هدف اصلی الگوریتم کبوتر افزایش رتبه بندی وب‌سایت‌های محلی در جستجوهای کاربران است. گوگل الگوریتم کبوتر را با هدف بهبود دقت و مرتبط بودن در نتایج جستجوهای محلی (local search) به بازار روانه کرد. این به روز رسانی خصوصاً برای افرادی که کسب و کارشان حضوری فیزیکی دارد می‌تواند خبر بسیار خوبی باشد.

الگوریتم کبوتر با هدف استاندارد سازی سیگنال‌های رتبه بندی وب، به نتایج جستجوهای محلی گره خورده است. این سیگنال‌ها شامل صدها سیگنال رتبه بندی هستند که مرتبط بودن و معتبر بودن یک صفحه را آنالیز می‌کنند. البته دیگر خصوصیات جستجو در وب مانند نمودار دانش، تصحیح املاء کلمات و مترادف‌ها نیز بر نتایج جستجوهای محلی تأثیرگذار هستند. در بالای این فهرست، گوگل همچنین سیگنال‌های محلی سنتی مانند پارامترهای رتبه بندی فاصله و موقعیت را بهبود بخشیده است.

تغییرات الگوریتم کبوتر همچنین بر نتایج نمایش داده شده در گوگل مپ (Google Maps) تأثیرگذار بوده است. از ابتدایی‌ترین روزهایش، الگوریتم کبوتر برای زبان انگلیسی آمریکایی به بازار روانه شد و قرار بود بر دیگر زبان‌ها و موقعیت‌های جغرافیایی نیز مؤثر واقع شود. این به روز رسانی نتایج را بر اساس موقعیت کاربر و لیست موجود در دایرکتوری‌های1 محلی فراهم می‌آورد.

الگوریتم کبوتر گوگل

گنجاندن بیشتر سیگنال‌های رتبه بندی جستجو در جستجوهای محلی به معنی این است که وب‌سایت‌های محلی رؤیت پذیری بهتری در نتایج جستجو خواهند داشت. به عبارت دیگر هدف الگوریتم کبوتر ارجحیت نتایج جستجوهای محلی است. این موضوع برای کاربر و کسب و کارهای محلی به شدت مفید تلقی می‌گردد. موقعیت و فاصله در الگوریتم کبوتر، به عنوان بخش‌های کلیدی در استراتژی جستجو به شمار می‌روند.

آیا وب‌سایت شما تحت تأثیر به روز رسانی الگوریتم کبوتر قرار گرفته است؟

همانند هر به روز رسانی در الگوریتم‌های دیگر، تشخیص تحت تأثیر قرار گرفتن وب‌سایت اولین قدم به حساب می‌آید. برخی از وب‌سایت‌ها ممکن است شاهد بهبود باشند، اما برخی دیگر ممکن است هیچ تغییر محسوسی را تجربه نکنند. وب‌سایت‌های تجارت الکترونیک (Ecommerce) که حضور فیزیکی ندارند احتمالاً تغییر خاصی را مشاهده نخواهند کرد.

آنالیتیکس2 وب خود را تحت نظر داشته باشید، همینطور گزارش‌هایی از عبارت‌های جستجو و صفحات برتر در ابزارهای وب مستر گوگل با هدف تشخیص تغییر میزان بازدیدهای طبیعی از وب‌سایتتان بعد از تاریخ 24 جولای سال 2014 را دنبال کنید. به صفحاتی که بعد از این تاریخ به طرز قابل توجهی مورد بازدید قرار گرفته و یا بر عکس بازدیدشان با کاهش همراه بوده است بسیار دقت کنید.

تأثیر الگوریتمیک بر عملکرد یک وب‌سایت، چیزی شبیه به کاهش و یا افزایش ناگهانی و شدید در تاریخ به روز رسانی الگوریتم مورد نظر است. اگر در آنالیتیکس خود این الگو را مشاهده نمی‌کنید، به نظر نمی‌رسد که تحت تأثیر الگوریتم کبوتر قرار گرفته باشید. اما بهتر است یادداشتی که به تاریخ مورد نظر ارجاع داده می‌شود تهیه کنید، در این صورت اگر در آینده فاکتور مشارکت کننده ای به این الگوریتم اضافه گردید قادر به ردیابی آن خواهید بود.

همینطور می‌توانید ابزارهای رتبه بندی را دنبال کنید- در ابزارهای وب مستر، Search Queries و یا Top Pages report را به منظور دنبال کردن رتبه‌ی وب‌سایت در گوگل استفاده نمایید. با استقاده از این ابزارها می‌توانید تغییراتی که در رتبه‌ی وب‌سایت و تفاوت‌های رتبه بندی صفحات و کلیدواژه‌های مختلف ایجاد شده است را زیر نظر بگیرید. ممکن است متوجه شوید که برخی از صفحات با نزول رتبه و برخی دیگر با صعود رتبه همراه بوده اند. تفاوت این صفحات را آنالیز کنید: آیا آن‌ها دارای عنصری محلی هستند؟

چگونه با الگوریتم کبوتر مقابله کنیم؟

اگر به روز رسانی الگوریتم کبوتر عملکرد وب‌سایت تجارت الکترونیک شما را تحت تأثیر قرار داده است، بخش مکان‌یاب (Locator) فروشگاه شما احتمالاً بیشترین تأثیر را شاهد خواهد بود. از آن‌جایی که مکان‌یاب فروشگاه لینک اصلی بین بازاریابی دیجیتال و فروش از طریق فروشگاه شما به حساب می‌آید، اختلال در این بخش مشکلی جدی به شمار می‌رود. راه حل این مشکل با سه مرحله تعریف می‌گردد:

  • بهینه سازی محتوای بومی وب‌سایت همانطور که برای هر محتوای دیگر در جهت بهینه سازی وب‌سایت انجام می‌دهید
  • بهینه سازی جریان داده‌ها به سمت وب‌سایت‌های دایرکتوری
  • بهینه سازی حضورتان در گوگل پلاس (+ Google)

گوگل بایستی قادر به جستجو و یافتن (crawl) محتوا در مکان یاب فروشگاه شما همانند هر محتوای دیگر باشد. اگر مکان‌یاب فروشگاه شما متکی بر داده‌های ورودی از طریق مشتریان (شهر، کد پستی،…) باشد، موتور جستجو نخواهد توانست محتوا را به صورت کامل جستجو کرده، یافته و فهرست نماید. داشتن مکان‌یابی که قابلیت یافته شدن سریع توسط موتور جستجو را دارا باشد، احتمالاً بهترین راه حل ممکن برای حصول اطمینان از فهرست سازی و گرفتن اعتبار لینکی که صفحات موقعیت فروشگاه شما متصل باشد به شمار می‌رود.

آشنایی با الگوریتم کبوتر گوگل

هر صفحه‌ی مرتبط با جزئیات فروشگاه می‌تواند شامل اطلاعات زیادی باشد: نام فروشگاه، آدرس، شماره تلفن، URL  3 به صفحه‌ی موقعیت یاب فروشگاه، نقشه، ساعات کاری، آدرس از نقاط دسترسی اصلی، و هر مورد مشابه دیگری. این صفحات قابلیت یافته شدن توسط بیشتر موتورهای جستجو را دارند. به نفع شماست که اطلاعات دقیق و کاملی را فراهم آورده باشید.

صدها وب‌سایت دایرکتوری بر جستجوهای محلی تأثیرگذار هستند. تأثیر دستی بر آن‌ها و یا درک جریان اطلاعات و یا روابط بین آن‌ها تقریباً غیر ممکن است. وب‌سایت‌های تجارت الکترونیک بزرگ که فروشگاه یا فروشگاه‌هایی را به خود اختصاص داده اند، بهتر است با فروشنده‌های اطلاعات جستجوهای محلی همکاری کنند تا از این طریق بتوانند اطلاعات موقعیتی خود را بهینه سازی کرده و از توزیع داده‌ها بین تمامی وب‌سایت‌های لازم اطمینان حاصل نمایند.

با بهینه سازی کیفیت و توزیع داده‌ها، مطمئن خواهید شد که نتایج جستجوهای محلی شما دقیق و مرتبط خواهند بود. بدون در نظر گرفتن این قدم، به طور مثال فروشگاه شما که محصولات کودکان ارائه می‌کند و در های لند پارک در ایلی نوی (Highland Park, Illinois) قرار دارد، کاملاً تصادفی می‌تواند در لیست فروشگاه‌های اورلاند پارک در ایلی نوی (Orland Park) پدیدار شود.

اگر هدف شما رؤیت پذیری در صفحه‌ی جستجوهای محلی گوگل است، از ابزارهایی که گوگل در اختیارتان قرار داده استفاده کنید. ممکن است این کار تأثیری بر رتبه بندی نداشته باشد، اما لازم است آن‌را به عنوان موقعیتی در نظر بگیرید که بر دقت اطلاعات موقعیتی فروشگاه شما و گسترش پیام مارکتینگ و برندینگ شما تأثیرگذار است.

مواردی که بعد از به روز رسانی الگوریتم کبوتر بر موفقیت وب‌سایت شما تأثیرگذار خواهند بود عبارتند از:

  • تأکید بر سیگنال‌های طبیعی و محلی – لینک سازی هوشمندانه، انتشار محتوای منحصر بفرد و رشد اعتبار دامنه.
  • تأکید بر محتوا سازی محلی – تولید محتواهایی شامل متن، ویدئو و عکس که با کسب و کار شما در یک محله‌ی خاص مرتبط باشد، به تقویت اعتبار شما به عنوان یک منبع در نتیجه‌ی جستجوهای محلی کمک فراوانی می‌کند.
  • تأکید بر موارد پایه ای در سئو محلی4 (local SEO) – رقابت در بازاری شلوغ نیازمند در نظر گرفتن چک لیست سئو محلی است. کنش‌هایی که به بهبود دقت و حضور شما کمک می‌کنند می‌توانند شامل مواردی این چنین شوند: حذف لیست‌های تکراری، به دست آوردن نظراتی مثبت و دلخواه، و دیگر کارهایی که حتی گاهاً بسیار ابتدایی به نظر می‌رسند.
  • گزارش اسپم – زمانی که گوگل موفق به کنترل جستجوهای محلی خودش نیست، شما می‌توانید به او کمک کنید. ابتدا مطمئن شوید که قوانین گوگل برای نامه نویسی را می‌دانید، سپس می‌توانید تمامی کسب و کارهای محلی که با تخطیشان مواجه شده اید را گزارش دهید. ممکن است گوگل همیشه به گزارش افراد بها ندهد، اما نباید فراموش کنید که ارزش امتحان کردنش را دارد. البته هرگز یک وب‌سایت را به خاطر اینکه فقط رقیب شماست گزارش نکنید، تنها آن‌هایی را گزارش کنید که مطمئن هستید قوانین گوگل را زیر پا گذاشته اند.

پاورقی‌ها

  1. به وب‌سایت‌های مرجع که دیگر وب‌سایت‌های موجود را بر اساس زمینه‌ی فعالیت دسته بندی می‌نمایند وب‌سایت دایرکتوری می‌گوییم.
  2. گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یک سرویس رایگان گوگل است که آمار بازدیدکنندگان از یک وب‌سایت را نشان می‌دهد. این سیستم امکان تجزیه و تحلیل ورودی‌ها، صفحات ورودی دهنده، کاربران وارد شده به یک وب‌سایت، فعالیت‌های کاربران، زمان حضور آن‌ها و … را ارائه می‌نماید.
  3. URL و یا همان Uniform Resource Locator آدرس یک وب‌سایت در مرورگر است.
  4. سئو محلی (Local SEO) به کلیه‌ی اقدامتی گفته می‌شود که با هدف تعیین مکان جغرافیایی کسب و کار و آگاه کردن موتورهای جستجو از وجود آن انجام می‌شوند.
0/5 ( 0 نظر )

متخصص سئو و پرفورمنس مارکتینگ

نوشتن یک دیدگاه