در دنیای دیجیتال امروزی ترافیک وبسایت مبحثی مهم و قابل تأمل به شمار میرود؛ چرا که تعداد بازدیدکنندگان برابر تعداد فرصتهایی است که برای جذب مشتریان جدید وجود دارد. به عبارتی دیگر تعداد بازدیدکنندگان وبسایت فرصتهایی را خلق میکند که از طریق آن کسب و کار شما در مرتبهی اول شناسانده شده، سپس تأثیر مثبتی گذاشته و در نهایت موفق به ایجاد ارتباط میشود.
هرچقدر میزان ترافیک اختصاص یافته به وبسایت شما بیشتر باشد، فرصت بیشتری برای ایجاد مشتریان احتمالی، افزایش تعداد آنها، کمک به حل مشکلاتشان و در نهایت فروش خدمات و یا سرویس خود خواهید داشت. بدیهی است که این پروسه میتواند منجر به رشد مستمر کسب و کار شما گردد. اما ترافیک وبسایت چیست؟
ترافیک وبسایت چیست؟
ترافیک وبسایت (Web Traffic) مقدار دادههایی است که توسط بازدیدکنندگان یک وبسایت ارسال و دریافت میشود. از اواسط دههی 1990 میلادی ترافیک وبسایت بزرگترین بخش ترافیک اینترنت1 بوده است. همانطور که ذکر شد ترافیک وبسایت از طریق تعداد بازدیدکنندگان و تعداد صفحههایی که آنها بازدید کرده اند به یک وبسایت اختصاص داده میشود.
سایتها غالباً بر ترافیک ورودی و خروجی خود نظارت دارند تا دریابند کدام صفحه و یا کدام بخش وبسایت از دیدگاه بازدیدکنندگان از محبوبیت بیشتری برخوردار بوده است. نتیجهی دیگری که از این نظارت بر ترافیک حاصل میآید شناسایی الگوهای مشخص است، به طور مثال شاید صفحه ای مورد توجه مردم از کشوری خاص قرار گرفته و محبوبیت بیشتری یافته است. روشهای متفاوتی وجود دارد که از طریق آن میتوان بر میزان ترافیک وبسایت نظارت داشت.
البته لازم به ذکر است تمامی انواع ترافیک وبسایت خوشایند نیستند، ممکن است یک وبسایت در ازای پرداخت پول، ترافیک وبسایت (بازدیدکننده) را افزایش داده باشد. به این نوع از ترافیک، ترافیک غیرواقعی (Fake Traffic) نیز گفته میشود. ترافیک غیرواقعی میتواند بر شهرت وبسایت، قابلیت رؤیت آن در گوگل و اعتبار کلی دامنه، تأثیر منفی بگذارد. وبسایتها معمولاً از طریق بهینه سازی وبسایت (SEO) اقدام به جذب ترافیک بیشتر میکنند.
اندازه گیری ترافیک وبسایت
ترافیک وبسایت به منظور سنجش میزان محبوبیت یک وبسایت و تمامی صفحات و یا بخشهای آن مورد ارزیابی قرار میگیرد. این امر میتواند از طریق بررسی آمار ترافیکی که در لیستی که به صورت اتوماتیک تولید شده است، انجام پذیرد. ترافیک وبسایت گاهی نیز از طریق Packet analyzer 2 اندازه گیری میشود. در ادامه با برخی از مواردی که به هنگام نظارت بر ترافیک وبسایت مورد بررسی قرار میگیرند آشنا خواهیم شد:
- تعداد بازدیدکنندگان
تعداد متوسط صفحههای بازدید شده توسط هر بازدیدکننده – اعداد بالاتر حاکی از این است که بازدیدکنندگان احتمالاً به دلیل جذابیت بیشتر وبسایت نگاهی عمقیتر به آن داشته اند (تعداد صفحات بیشتری را بازدید کرده اند).
- طول متوسط بازدید – مجموع زمانی که یک بازدید کننده در آن وبسایت گذرانده است. طبیعتاً طول زمان سپری شده در یک وبسایت نشان دهندهی میزان علاقهی کاربر به وبسایت و یا کمپانی شما خواهد بود.
- طول متوسط بازدید هر صفحه – هر صفحه برای چه مدتی بازدید شده است.
- ساعات شلوغ، آشنایی با محبوبترین ساعات بازدید وبسایت به شما این امکان را میدهد تا فعالیتهای تبلیغاتی خود را در زمان مناسبی انجام دهید.
- پرتقاضاترین صفحهها
- پرتقاضاترین صفحههای ورودی – صفحهی ورودی اولین صفحه ای است که مورد بازدید قرار میگیرد و نشان دهندهی صفحههای جذاب برای بازدیدکنندگان است.
- مسیرهای مورد علاقه – یک مسیر (path) ترتیبی از صفحهها که مورد بازدید قرار گرفته اند، از زمان ورود تا زمان خروج کاربر، را نشان میدهد.
اهمیت ترافیک وبسایت
یک وبسایت تجاری خوب همانند حضور یک کارمند خوب دیگر در تیم است، شخصی که هر روز و به صورت شبانه روزی کار میکند. او نمایندهی کمپانی شماست، اطلاعات لازم را در اختیار مخاطبان قرار میدهد، به سؤالات پاسخ میدهد و حتی گاهی کالا و یا خدمات را به فروش میرساند. اما آیا وبسایتی قابل قبول زمانی که هیچ بازدیدکننده ای برای آن وجود نداشته باشد در کسب موفقیت کفایت میکند؟ قطعاً خیر. اینجاست که اهمیت ترافیک به میان میآید.
ترافیک وبسایت هم تعیین کنندهی میزان موفقیت وبسایت و هم عاملی کلیدی در میزان رشد آن محسوب میشود. ترافیک وبسایت در موارد زیر به کار میآید:
- تشخیص کارآیی و موفقیت بازاریابی
- جمع آوری اطلاعات دربارهی مخاطبان به منظور سیاست گذاریهای لازم
- بهبود سئو و افزایش اعتبار وبسایت در موتورهای جستجو
- ایجاد مخاطبان و مشتریان بیشتر
افزایش ترافیک وبسایت
در جهان چیزی در حدود 1/24 میلیارد وبسایت وجود دارد. این عدد حاکی از میزان بالای رقابت در این عرصه است. اما توجه داشته باشید که شما قرار نیست توجه تمامی کاربران اینترنت را به خود جذب کنید. بلکه باید بازار هدف مورد نظر را ترغیب به بازدید از وبسایت خود کنید. در ادامهی این مطلب راهکارهایی برای جذب ترافیک به وبسایت آورده شده است.
- یک حساب Google My Business 3 بسازید.
آیا میدانستید یک لیست بهبود یافتهی Google My Business تا 7 برابر بیشتر نسبت به نسخهی ناکامل آن قادر به جذب بازدیدکننده است؟ فراموش نکنید که لیست شما به وبسایت شما لینک میشود، بنابراین میتوان گفت این روش در جذب ترافیک بالاتر برای وبسایت بسیار کارآمد محسوب میشود. بخاطر داشته باشید که گوگل در فراهم آوری نتایج هر روز هوشمندانه تر عمل میکند. اگر موفق به تأمین تمامی اطلاعاتی که یک مشتری بالقوه به آن نیاز دارد شوید، ممکن است بازدیدکنندگان پیشتر رفته و نگاهی به اطلاعات تماس شما داشته باشند، که حتی ارزشمندتر از یک بازدید از وبسایت است.
- از تاکتیکهای سئو استفاده کنید.
تاکتیکهای بسیار زیادی در جهت بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جستجو وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کرده و به افزایش رتبهی وبسایت خود در نتایج موتورهای جستجو کمک کنید. بدیهی است که افزایش رتبه به جذب بازدیدکنندهی بیشتر منتج میشود. توضیحات سایت دقیقاً در قسمت پایین URL 4 نمایان میشود و برای کاربر مشخص میکند که آن صفحه چه مطلبی را پوشش میدهد، این فاکتور همان چیزی است که باعث بازدید از وبسایت میگردد. لازم به ذکر است مشاور سئو در این بخش میتواند بسیار مفید واقع شده و در افزایش رتبهی وبسایت تأثیر چشمگیری داشته باشد.
- مطالب خود را در رسانههای اجتماعی با هشتگ (Hashtag) به اشتراک بگذارید.
از رسانههای اجتماعی به منظور انتشار پستها و محتواهای مفید دیگر که در وبسایتتان قرار دارند استفاده کنید. از این طریق موفق به جلب توجه افرادی که از طریق شبکههای اجتماعی شما را دنبال میکنند به سمت وبسایت خود میشوید. همینطور کاربرانی که در شبکهی دنبال کنندگان شما قرار دارند ممکن است محتوای شما را به اشتراک بگذارند. با تخصیص هشتگهای هوشمندانه به پست خود، توسط افراد بسیار زیادی دیده خواهید شود و در نهایت وبسایت شما بیشتر مورد بازدید قرار میگیرد.
- از صفحههای فرود استفاده کنید.
صفحات فرود5 (Landing Page) را مطابق مواردی که ارائه میدهید ایجاد کنید. صفحات فرود مرجع دیگری در تخصیص ترافیک به وبسایت به شمار میروند. به علاوه، آنها در بردارندهی اطلاعاتی که کاربر برای پیش رفتن در وبسایت شما نیاز دارد هستند.
- کلمات کلیدی طولانی را مورد هدف قرار دهید.
در حالیکه کلمات کلیدی کوتاه غالباً بیشتر جستجو میشوند، شاید رتبه دهی به آنها در موتورهای جستجو دشوارتر باشد. این در حالیست که استفاده از کلمات کلیدی طولانی6 مختص خدمات و محصول، شانس شما را در کسب رتبهی بالاتر بیشتر میکند و کسب رتبهی بالاتر به معنی دریافت ترافیک بیشتر است. به علاوه مادامی که موتورهای جستجو پیشرفته تر میشوند، کاربران با جزئیات بیشتری به جستجو میپردازند.
- بازایابی از طریق ایمیل7 را آغاز کنید.
ارسال منظم خبرنامه و محصولات تخفیف دار از طریق ایمیل راهی مناسب برای حفظ ارتباط با مشتری و همینطور جذب ترافیک بیشتر است. اطلاعات و لینکهای مفیدی که به وبسایت شما ارجاع شوند تولید کنید. نکته ای که در این مرحله باید در نظر بگیرید این است که معمولاً مخاطبان زمانی که با انفجار اطلاعات و ایمیلهای شما مواجه شوند ممکن است از دنبال کردن شما خودداری کنند. بنابراین مطمئن شوید که با حجم زیادی از ایمیل و اطلاعات تأثیری ناخوشایند را رقم نخواهید زد. همچنین باید توجه داشته باشید که اگر ایمیلهای شما باز نشوند هیچ تأثیری در جذب ترافیک بیشتر نخواهند داشت.
- در فضاهای آنلاین حضور داشته باشید.
حضور پررنگ در گروهها و وبسایتهایی که با کسب و کار شما مرتبط هستند حائز اهمیت شمرده میشود. نظرات خود را در مورد پستهایی که در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته میشوند اعلام کنید، به سؤالاتی که افراد مختلف میپرسند پاسخ دهید، در بحثهای مرتبط با زمینهی کاری خود شرکت کنید. هر چقدر بیشتر با فعالان صنعت خود در ارتباط باشید، مورد بازدید بیشتری قرار میگیرید. اگر پروفایل شما در شبکههای اجتماعی حاوی لینکی از وبسایتتان باشد، توجه بازدیدکننده را به سمت وبسایت خود خواهید کشاند. نکتهی حائز اهمیت، جلب توجه محترمانه و اجتناب از قرار دادن لینک وبسایت در بخش نظرات هر پست است.
- از آنالیز وبسایت خود به طرز هوشمندانه ای استفاده کنید.
دنبال کردن آنالیز وبسایت، شما را قادر به تشخیص کارآیی یک محتوا و یا یک استراتژی خاص میکند.
باید بخاطر داشته باشید جذب بازدیدکنندههای فراوان به زمان زیاد و تلاش قابل توجه نیاز دارد. اما اگر این اتفاق محقق شود باعث رشد چشمگیری در کسب و کار شما خواهد شد.
پاورقیها
- ترافیک اینترنت (Internet Traffic) میزان ترافیک مورد استفاده بر بستر اینترنت است و با واحد مگابایت محاسبه میشود.
- Packet Analyzer یک برنامهی کامپیوتری است که میزان ترافیک در یک شبکهی دیجیتال را رهگیری میکند.
- Google My Business ابزاری رایگان و با کاربری آسان برای کسب و کارها و سازمانها است که از طریق آن میتوانند حضور آنلاین خود در گوگل را مدیریت کنند.
- URLو یا همان Uniform Resource Locator آدرس یک وبسایت در مرورگر است.
- صفحهی فرود و یا همان Landing Page صفحه ای است که افراد از راههای مختلف از طریق آن به وبسایت وارد میشوند. زمانی که بازدیدکنندگان با استفاده از لینکهای خارجی به وبسایت هدایت میشوند، صفحهی فرود را مشاهده خواهند کرد.
- کلمهی کلیدی طولانی و یا همان Long-tail Keyword عبارتی کلیدی شامل حداقل سه کلمه است. غالباً کلمات کلیدی طولانی برای جستجوهای مشخصتر به کار میروند.
- Email Marketing