آموزش سئو

سئو یا بهینه سازی وبسایت چیست؟

سئو چیست ؟

SEO (سئو) که از حروف ابتدایی کلمات در عبارت “Search Engine Optimization” گرفته شده است، مفهومی است که در مورد علم بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جستجو استفاده می‌گردد. در واقع سئو به هر اقدامی گفته می‌شود که توسط افراد برای بالابردن رتبه‌ی سایت در موتورهای جستجوگر مانند گوگل انجام می‌شود. سئو به رشد بازدید در جستجوهای طبیعی1 (organic search) تمرکز دارد. سئو عناصر تکنیکی و خلاقانه که در بهبود رتبه، ترافیک و افزایش آگاهی در موتورهای جستجو لازم هستند را در برمی‌گیرد.

جنبه‌های متفاوتی وجود دارد که در سئو باید در نظر گرفته شود، از کلماتی که در صفحات وبسایت خود استفاده می‌کنید تا طرقی که دیگر سایت‌ها مطلبی را به صورت لینک به سایت شما ارجاع می‌دهند. سئو فقط روشی برای ایجاد وبسایتی که مورد علاقه‌ی موتورهای جستجو باشد نیست، بلکه با سئو وبسایت شما بیشتر مورد قبول افراد نیز قرار خواهد گرفت.

سئو 1

دلیل نیاز به سئو

لازم است بدانیم که کم هزینه ترین و مهم‌ترین روش افزایش بازدید از وبسایت، کسب جایگاه قابل قبول در موتورهای جستجو است. اکثر ترافیک وب2 توسط موتورهای جستجویی مانند گوگل (Google)، بینگ (Bing) و یاهو (Yahoo) فراهم می آید، اگرچه ترافیک شبکه‌های اجتماعی نیز می‌تواند بازدیدکننده‌هایی را به سمت وبسایت شما جذب کند، اما غالباً این موتورهای جستجو هستند که بیشتر مورد توجه کاربران اینترنت قرار می‌گیرند. چنانچه وبسایت شما محتوا، خدمات، محصولات، اطلاعات و یا هر چیز دیگری را فراهم آورد، این موضوع مصداق دارد.

موتورهای جستجو از این نظر که ترافیک هدفمند فراهم می‌کنند بی بدیل هستند، یعنی مردم به دنبال چیزی که شما ارائه می‌دهید می‌گردند. موتورهای جستجو اصلی‌ترین عامل در تحقق این موضوع به شمار می‌روند. اگر آن‌ها نتوانند وبسایت شما را بیایند، فرصت‌های زیادی را در جذب ترافیک و بازدیدکننده از دست خواهید داد.

مطلب دیگری که در این بخش حائز اهمیت محسوب می‌شود، کلماتی هستند که کاربر در مورد موضوعی خاص آن‌ها را وارد کرده و جستجو می‌کند. به این کلمات در انگلیسی Search Term و یا Query گفته می‌شود. این کلمات ارزش خارق العاده ای دارند. تجربیات نشان داده است که ترافیک موتورهای جستجو می‌تواند باعث موفقیت چشم‌گیر یک سازمان شود. ترافیک هدفمند به یک وبسایت با خود عمومیت و درآمد فراوان به همراه دارد. سرمایه گذاری بر سئو، میزان منفعتی استثنائی در مقایسه با دیگر انواع بازاریابی و تبلیغات خواهد داشت.

رابطه‌ی سئو با موتورهای جستجو

موتورهای جستجو هوشمند هستند، اما هنوز به کمک نیاز دارند. موتورهای اصلی همواره در بهبود تکنولوژی خود در جستجوی عمیق‌تر وب و کسب نتیجه‌های بهتر برای کاربران تلاش می‌کنند. اگرچه محدودیتی در عملکرد موتورهای جستجو وجود دارد. در حالیکه اعمال صحیح سئو می‌تواند باعث جذب هزاران بازدیدکننده و افزایش توجه به وبسایت شما شود، عملکردهای اشتباه نیز باعث دیده نشدن و به فراموشی سپردن وبسایت شما برای همیشه خواهند شد. در این بخش نگاه مختصری به نحوه‌ی عملکرد موتورهای جستجو خواهیم داشت.

سئو3

موتورهای جستجو دو وظیفه‌ی اصلی دارند: جستجو و ساختن فهرستی از اطلاعات، فراهم کردن لیستی رتبه بندی شده از وبسایت‌هایی که بیشترین ارتباط با موضوع جستجو شده را دارا هستند. برای یک موتور جستجو، مرتبط بودن چیزی فراتر از یافتن یک صفحه با کلمات صحیح است. لازم به ذکر است در روزهای ابتدایی وب، موتورهای جستجو از این فراتر نمی‌رفتند و به همین دلیل نتایج جستجو از ارزش پایینی برخوردار بود. اما در طی سالیان گذشته مهندسین راه‌های بهتری برای تطابق نتایج با موارد جستجو یافته اند. امروزه صدها عامل بر “مرتبط بودن” تأثیرگذار است که در این مطلب برای پرداختن به تک تک آن‌ها مجالی نیست.

عموماً موتورهای جستجو فرض را بر این قرار می‌دهند که محبوبیت یک وبسایت با ارزشمندی آن رابطه‌ی مستقیم دارد و باید بدانید این فرضیه از باب رضایتمندی کاربر در نتایج جستجو، موفق گزارش شده است.

اصول پایه در سئو

زمانی که برای اولین بار وارد دنیای بهینه سازی موتور جستجو (بهینه سازی وبسایت) و یا همان سئو (SEO) می‌شوید، ممکن است از حجم مطالبی که باید فرا بگیرید واهمه پیدا کنید. تعداد زیادی از بهبود دهنده‌های حرفه ای که مدت زیادی است کار خود را آغاز کرده اند با هر به روز رسانی گوگل، موارد جدیدی را می‌آموزند.

باید بدانید اگرچه سئو مؤلفه‌های زیادی را در برمی‌گیرد، ولی هر کدام از این مؤلفه‌ها به تنهایی پیچیده نیستند. سئو دارای اصولی است که در واقع بسیار قابل یادگیری هستند. بسیار خوب، کدام یک از اصول سئو باید نخست فرا گرفته شود؟

  1. دید کلی

قبل از اینکه یادگیری تاکتیک‌های فراوان را آغاز کنید، لازم است یک قدم به عقب رفته و در مورد دید کلی به سئو بیشتر بدانید. سئو از سلسله تاکتیک‌هایی تشکیل شده که به شما در بالاتر بردن رتبه‌ی وبسایتتان در نتایج جستجوهای مرتبط در گوگل و دیگر موتورهای جستجو کمک می‌کند. نتیجه‌ی این اتفاق ترافیک بیشتر و در نهایت فروش بیشتر خدمات و یا محصول شما خواهد بود.

راه‌های زیادی برای انجام این کار وجود دارد. اما همواره دو واژه را باید در نظر داشت، مرتبط و معتبر. مرتبط بودن به معنی میزان تناسب بین محتوای تولیدی و جستارها (واژه‌های جستجوشونده) است (و می‌تواند از طریق کلمه‌ی کلیدی و خلق محتوا تغییر پیدا کند). اعتبار به این نکته اشاره می‌کند که گوگل تا چه حد وبسایت شما را قابل اعتماد می‌بیند (و این اعتبار می‌تواند از طریق لینک‌های ورودی به سایت، ذکر برند و محتوای با کیفیت ایجاد شود).

  1. اعتبار دامنه و صفحه

سپس باید در مورد اعتبار دامنه (Domain authority) و اعتبار صفحه (Page authority) و اینکه آن‌ها چطور بر رتبه‌ی جستجوی سایت شما تأثیرگذار خواهند بود مطالبی را بیاموزید. اعتبار دامنه‌ی وبسایت امتیازی اختصاصی است که توسط Moz3 درباره‌ی میزان قابل اعتماد بودن دامنه ایجاد می‌شود. این امتیاز بر اساس کمیت و کیفیت لینک‌های ورودی به سایت شما محاسبه می‌گردد. به عبارت دیگر اگر سایت‌های زیادی به وبسایت شما لینک دهند، خود بخود اعتبار سایت شما بالاتر خواهد رفت؛ چرا که برای وبسایت‌های دیگر مهم به شمار رفته اید. هر چقدر این امتیاز بالاتر باشد رتبه‌ی جستجوی تمامی پیج‌های مرتبط با دامنه‌ی شما بالاتر خواهد بود.

اعتبار صفحه تا حدود زیادی همانند اعتبار دامنه است. در کل اعتبار بستگی به معتبر بودن و تعداد لینک‌های ورودی به سایت شما دارد.

  1. بهینه سازی کلی در وبسایت

بهینه سازی در وبسایت مجموعه ای از تاکتیک‌ها با قابلیت پیاده سازی آسان است و همگی برای این انجام می‌شوند که وبسایت شما را در برابر موتورهای جستجو قابل رؤیت تر کنند. این تاکتیک‌ها شامل مواردی مانند بهینه سازی تیترها و توضیحات وبسایت به منظور دربرگیری کلمات کلیدی، حصول اطمینان از وضوح و مینیمال بودن کد سایت و فراهم آوری محتوای کافی و مرتبط است.

  1. عناصر بازاریابی محتوا (Content marketing )

متخصصان بازاریابی محتوایی را یکی از عناصر لازم در پروسه‌ی بهینه سازی وبسایت می‌دانند. قطعاً با توسعه‌ی محتوای باکیفیت قادر خواهید بود تا کلمات کلیدی را بهبود بخشیده و اعتبار سایت خود را ایجاد نمایید. برای آشنایی بیشتر با بازاریابی محتوا می‌توانید روی لینک کلیک کنید.

سئو 2

  1. لینک سازی4

در برخی موارد، پست‌های مهمان5، تاکتیکی محبوب برای لینک سازی، به نوعی بازاریابی محتوا برای منتشرکنندگان بیرونی به شمار می‌روند. در این روش، هدف تولید محتوا برای وبسایت‌های دیگر، برندسازی و خلق فرصت‌هایی برای ایجاد لینک برگشت6 به سایت شما است.

  1. اندازه گیری و آنالیز

بدون دانستن نحوه‌ی اندازه گیری نتیجه‌ها، تفسیر آن‌ها و استفاده از این تفاسیر در ایجاد تغییر در رویکردتان، قطعاً نخواهید توانست در دنیای سئو زیاد پیش روید. بهترین وسیله برای برای این امر استفاده از گوگل آنالیتیکس7 است، علی الخصوص اگر در مبحث سئو تازه وارد هستید. زمانی را با آزمایش معیارها و گزارشات متفاوت سپری کنید و تمامی مقالات پایه ای درباره‌ی علم تجزیه و تحلیل (آنالیتیکس)  را مطالعه نمایید. یقیناً اقیانوسی گسترده برای غوطه ورشدن در این علم پیش روی شما خواهد بود.

  1. جستجوی کلمه‌ی کلیدی

کلمات کلیدی خاص به اندازه‌ی گذشته در موفق شدن در بهینه سازی وب مهم به شمار نمی‌روند، اکنون جستجو در گوگل بیشتر با درک معنا و مفهومی انجام می‌پذیرد. اما همچنان لازم است قادر به تشخیص انواع کلمات کلیدی که به اهداف و موضوعیت شما مربوط هستند باشید.

  1. موارد فنی سئو

موارد تکنیکی و فنی سئو شاید به نوعی یکی از ترسناک‌ترین قسمت‌ها در دانش پایه ای سئو به نظر برسد، اما بخشی ضروری به شمار نمی‌رود. اجازه ندهید که این نام شما را بترساند. تکنیکی ترین موارد در سئو را حتی اگر هیچ تجربه ای در برنامه نویسی و یا توسعه‌ی وبسایت نداشته باشید، می‌توانید فرا بگیرید. برای مثال، به راحتی می‌توانید یاد بگیرید چطور robots.txt file وبسایت خود را به روزرسانی و جایگزین نمایید. و یا با یک الگوی آنلاین قادر خواهید بود نقشه‌ی سایت خود را به طوری کارآمد در کنار خلق کنید.

  1. عیب یابی و اصلاح

در طول سال‌های نخست به عنوان یک بهینه ساز وب، قطعاً به موارد و مشکلاتی که هر شخص دیگر با آن‌ها روبرو شده مواجه خواهید شد؛ رتبه‌ی شما تا حدی بالا رفته و سپس متوقف می‌شود، محتوای تکراری در وبسایت خود پیدا می‌کنید و احتمالاً با نوساناتی در رتبه‌ی وبسایت خود مواجه خواهید شد. اگر نمی‌خواهید که این موارد باعث ناکارآمدی وبسایت شما شوند، لازم است آن‌ها راتشخیص داده و در جهت اصلاحشان قدم بردارید.

لازم به ذکر است احتیاجی به فراگیری این نه مورد به ترتیبی که در این مطلب آورده شد نیست، اما باید بدانید این‌ها نه مطلب ابتدایی هستند که برای حضور در دنیای سئو باید فراگرفته شوند. به محض اینکه موفق به یادگیری آن‌ها شدید می‌توانید با خیال راحت نفسی بکشید! چراکه ناگهان سئو را قابل دستیابی تر دیده و کم کم در موارد پایه استاد خواهید شد.

پاورقی‌ها

  1. جستجوی طبیعی (Organic search) روشی است برای جستجو کردن یک یا چند کلیدواژه در موتورهای جستجو. نتایج این نوع سرچ در لیست‌های صفحه بندی شده بر اساس مرتبط بودن با موضوع جستجو شده فراهم آورده می‌شوند.
  2. ترافیک وب (Web Traffic) به معنی مقدار اطلاعات تبادل شده بین سایت و بازدیدکننده است.
  3. Moz یک نرم افزار تحت وب است که به عنوان شرکتی در سیاتل، واشنگتن قرار دارد. این شرکت به عنوان فروشنده‌ی خدمات بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing) و نرم افزارهای تجزیه و تحلیل در سراسر جهان شناخته شده است.
  4. لینک سازی (Link Building) فرآیندی است که از طریق آن می‌توانید تعداد لینک‌هایی که به وبسایت شما داده می‌شود را افزایش دهید. لینک سازی می‌تواند شامل تولید محتوایی جذاب، ساختن یک وبلاگ، درخواست لینک از مشتریان و یا تکنیک‌های دیگر باشد.
  5. در سئو پست مهمان (Guest posting) روشی است که در آن مطلبی نوشته و از طریق وبسایت‌های دیگر منتشر کنید، اما لینکی به وبسایت شما ایجاد خواهد شد.
  6. بک لینک (Back Link) به لینک گرفتن از یک وبسایت دیگر گفته می‌شود. چنانچه آن سایت معتبر باشد باعث بهبود سئو خواهد شد. عکس این قضیه نیز صادق است، اگر برای این نوع لینک گرفتن سراغ وبسایت‌های نامعتبر بروید سایت شما نیز نامعتبر جلوه داده خواهد شد.
  7. گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یک سرویس رایگان گوگل است که آمار بازدیدکنندگان از یک وبسایت را نشان می‌دهد. این سیستم امکان تجزیه و تحلیل ورودی‌ها، صفحات ورودی دهنده، کاربران وارد شده به یک وبسایت، فعالیت‌های کاربران، زمان حضور آن‌ها و … را ارائه می‌نماید.

0/5 ( 0 نظر )

متخصص سئو و پرفورمنس مارکتینگ

نوشتن یک دیدگاه